Crònica concentració a Barcelona en solidaritat amb l’Equador

Crònica concentració a Barcelona en solidaritat amb l’Equador

Novè dia consecutiu de rebuig al ‘paquetazo’ (paquet de mesures neoliberals com, entre d’altres, la pujada del preu dels carburants, i tot a instàncies del FMI) anunciat pel president Lenín Moreno.

A pocs minuts de les 18:00 hores en el rovell de l’ou del cap i casal de BCN, la Plaça de Catalunya, es prepara per acollir més d’un milers de manifestants que donen suport a les lluites que el poble ecuatorià du a terme contra l’imperialisme encarnat en el FMI, el govern titella del president i les forces repressores de l’exèrcit i policia.

Les oradores han fet un relat detallat dels esdeveniments fent èmfasi en la voracitat del FMI i de l’oligarquia així com la manca de diàleg amb els indígenes.

L’acte ha estat animat per diferents cançons II com l’arxiconeguda “Sólo le pido a Dios” de l’argentí León Gieco que va fer mundialment famosa Mercedes Sosa.

Cal destacar dues intervencions en quitxua, idioma parlat per més de dos milions de persones a l’Ecuador, Colòmbia i Perú.

Els discursos han estat guarnits amb cridòria per part dels congregats: “y va a caer, y va a caer, ese H.P. va a caer”, “nosotros te pusimos, nosotros te sacamos”, “vamos pueblo, el pueblo no se agüeva, carajo”.

Entre el públic n’hi ha hagut representants de diferents partits i col.lectius que han donat suport a la convocatòria. Cal destacar la presència de nombrosos militants del PCPC encapçalats pel seu secretari general.

Desitgem que el poble ecuatorià trobi el més aviat possible el camí de la llibertat i pugui desempallegar-se del FMI (Fàbrica de Misèria Internacional).

Partit Comunista del Poble de Catalunya