Crònica acte Consolat de Veneçuela

Crònica acte Consolat de Veneçuela

Aquest 5 de març es va commemorar el setè aniversari de la partida física del Comandant Hugo Chávez Frías, en el consolat de la República Bolivariana de Veneçuela a Barcelona.

Una vegada en el consolat i després de les degudes presentacions va donar principi l’acte. Amb una foto del Comandant presidint la sala i un bust de Simón Bolívar, el Cònsol General Ricardo Capella va fer un repàs de l’obra del Comandant.

Va parlar de la constància i determinació d’un home per unir a tots els pobles llatinoamericans, de la lluita que va lliurar contra l’imperialisme ( i que encara avui dura ), de com va retornar la sobirania i la dignitat al poble. Però sobretot de l’enorme humanitat d’un home excepcional com el Comandant Chávez.

Seguidament es va fer una ofrena floral en silenci i amb el màxim respecte. Fins que un visqui Chávez! Sortit d’allò més profund del cònsol i cridat per tots els allí presents que va desfer el nus en la gola que més d’un teníem des de feia una bona estona. Es van passar unes imatges del Comandant en diferents actes amb el poble veneçolà i algunes cançons dedicades a la seva figura.

L’acte va estar carregat d’una gran emotivitat en tot moment. Després es va servir un refrigeri, moment en el qual els presents vam poder parlar i intercanviar opinions i punts de vista sobre diferents temes d’actualitat de llatinoamérica i el món. I de com l’imperialisme actua de manera criminal i impune en qualsevol part on hi hagi recursos naturals o fronteres geoestratègiques que dominar . De les dificultats que està passant el poble de Veneçuela a causa dels embargaments i sancions imposats de manera il·legal pels EUA, la UE i els seus acòlits .També es va parlar de com reactivar la Plataforma Catalana de Solidaritat amb Veneçuela.

A l’acte va acudir una representació del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) composta pel seu Secretari General Enric Lloret i Rogelio Fuentes (Àrea Antiimperialista del PCPC) i altres amics del partit.

Àrea Antiimperialista del PCPC