Crònica acte Lleida

Crònica acte Lleida

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) va celebrar un acte d’homenatge als qui van donar la vida per la defensa de la 2ªRepública.

Sisco García, Secretari General del PCPC  va afirmar que la 2ª República va despertar enormes il.lusions i expectatives emancipadores per a la classe obrera i sectors populars. Els avenços socials aconseguits van ser arravatats a partir del cop feixista del 18 de Juliol encapçalat pel General Franco que va comptar amb el suport del nazifeixisme internacional, dels EEUU, dels 100 mil moros de les regions més endarrerides del Marroc i del Comitè de no intervenció (composat pels països autoanomenats democràtics) que amb la seva suposada “neutralitat ” van donar l’esquena a la República. Igualment s’ha referit a la necessitat de reconèixer el paper de la URSS i dels aproximadament 60 mil brigadistes internacionals que van donar suport a la República, molts dels quals van caure al camp de batalla.

Finalment Sisco García s’ha referit a la necessitat d’una República Socialista fora del projecte de la Unió Europea, l’Euro i la criminal OTAN que amb les seves bombes ha sembrat la mort arreu del planeta (Corea, Vietnam, ex-Iugoslàvia, Iraq, Líbia, Iemen i darrerament Síria). En aquest sentit ha fet extensible l’homenatge també a les víctimes del capitalisme que ja sigui provocant malalties, fam o amb les seves bombes ” intel.ligents ” han provocat ja milions de morts després de la 2ª Guerra Mundial.

En l’esmentat acte han habut altres intervencions:

-El doctor Manibal Sarkis, Vicepresident de la Unión de inmigrantes sirios en Europa. Ha defensat al govern legítim de Síria i la defensa de la seva sobirania. Tanmateix ha denunciat la gran manipulació informativa al voltant d´aquesta guerra criminal imperialista – que ha destrossat al país i ha causat milers de morts – i que posa als països agresors de l´OTAN, dels Emirats Àrabs, Turquia, Israel i als mercenaris islamofeixistes de la suposada  oposició moderada com a garants de la pau i els drets humans. Sarkis s´ha referit també sobre els esdeveniments d´aquesta setmana on s´ha comprovat el muntatge mediàtic – el qual ha desenmascarat una associació de metges de Suècia – al voltant de l´atac de les armes químiques acusant falsament al govern de Bashar a-Assad i la resposta – presa setmanes abans – pels EEUU llençant míssils Tomahawk contra Síria. Un cop més el Consell de Seguretat de l´ONU ha quedat desautoritzat per l´acció unilateral dels EEUU que utilitza aquest organisme quan ho considera oportú.

-Casal Amics de Cuba de Lleida.

-Frederic Teixidó, escriptor i fill de represaliat del Franquisme.

-Antonio Chacón i Miguel Guerrero, lluitadors antifranquistes i veterans sindicalistes, membres fundadors de CC.OO.

-L’acte ha aplegat prop de 30 persones i ha servit per fer causa comú en la denúncia del feixisme, el sionisme i l’imperialisme que han massacrat i explotat als pobles durant la història. Tots els presents han coincidit en la denúncia del capitalisme perquè sols serveix per provocar guerres i injustícies socials per tal de seguir existint com a sistema d’explotació. Igualment s’ha resaltat el paral.lelisme de l’èxode dels republicans i els refugiats i exiliats siris, palestins, africans..Tots ells perseguits i criminalitzats.

Ha sorprès la presència d´efectius dels Mossos d´Esquadra en el cementiri de Lleida (just davant de la Fossa de les víctimes republicanes). En les vuit ocasions anteriors mai havia succeït. Cadascú que fagi la lectura d´aquest fet.

Lleida a 9 d´Abril de 2017

PCPC Ponent