Crònica acte homenatge a Lleida

Crònica acte homenatge a Lleida

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) ha celebrat un acte d’homenatge als qui van donar la vida per la defensa de la 2ªRepública.

Sisco García, Membre del Comité Central del PCPC  va afirmar que la 2ª República va despertar enormes il.lusions i expectatives emancipadores per a la classe obrera i sectors populars. Els avenços socials aconseguits van ser arravatats a partir del cop feixista del 18 de Juliol encapçalat pel General Franco que va comptar amb el suport del nazifeixisme internacional, dels EEUU, dels 100 mil moros de les regions més endarrerides del Marroc i del Comitè de no intervenció (composat pels països autoanomenats democràtics) que amb la seva suposada “neutralitat ” van donar l’esquena a la República. Igualment s’ha referit a la necessitat de reconèixer el paper de la URSS i dels aproximadament 60 mil brigadistes internacionals que van donar suport a la República, molts dels quals van caure al camp de batalla.

Sisco García s’ha referit a la necessitat d’una República Socialista fora del projecte de la Unió Europea, l’Euro i la criminal OTAN que amb les seves bombes ha sembrat la mort arreu del planeta (Corea, Vietnam, ex-Iugoslàvia, Iraq, Líbia, Iemen i darrerament Síria). En aquest sentit ha fet extensible l’homenatge també a les víctimes del capitalisme que ja sigui provocant malalties, fam o amb les seves bombes ” intel.ligents ” han provocat ja milions de morts després de la 2ª Guerra Mundial.

Finalment ha fet una denúncia del règim monàrquic de 1978 – hereu del Franquisme – que nega el dret a l’autodeterminació dels pobles i per la repressió (155, empresonaments dels dirigents catalans, instrumentalització de l’aparell judicial..). Al mateix temps també ha denunciat als qui volen subordinar el projecte de la República Catalana als dictats de l’imperialisme. El poble català vol la pau, sobirania i drets bàsics garantitzats. Dins de la UE, Euro i OTAN no hi ha sobirania.

En l’esmentat acte hi han hagut altres intervencions:

El doctor Manibal Sarkis, Vicepresident de la Unión de inmigrantes sirios en Europa. Ha defensat al govern legítim de Síria i la defensa de la seva sobirania. Tanmateix ha denunciat la gran manipulació informativa al voltant d’aquesta guerra criminal imperialista – que ha destrossat al país i ha causat prop de 1/2 M de morts – i que posa als països agresors de l’OTAN, dels Emirats Àrabs, Turquia, Israel i als mercenaris islamofeixistes de la suposada  oposició moderada com a garants de la pau i els drets humans. Sarkis s’ha referit també sobre els esdeveniments d’aquesta setmana on s’ha comprovat el muntatge mediàtic al voltant de l’atac de les armes químiques acusant falsament al govern de Bashar a-Assad i la resposta – presa dies abans – pels EEUU llençant míssils Tomahawk contra Síria. Igualment ha afirmat que Síria – malgrat els pesi als imperialistes – ha recuperat gran part del seu territori i que seguirà així fins la victòria definitiva.

Frederic Teixidó, escriptor i fill de represaliat del Franquisme. Ha denunciat la gran repressió del Franquisme: els afusellats. anorreats per un règim dictatorial que mai ha estat condemnat pels seus crims doncs els seus hereus segueixen mantenint el seu poder econòmic, polític, judicial..

L’acte ha servit per fer causa comú en la denúncia del feixisme, el sionisme i l’imperialisme que han massacrat i explotat als pobles durant la història. Tots els presents han coincidit en la denúncia del capitalisme perquè sols serveix per provocar guerres i injustícies socials per tal de seguir existint com a sistema d’explotació. Igualment s’ha resaltat el paral.lelisme de l’èxode dels republicans i els refugiats i exiliats siris, palestins, africans… Tots ells perseguits i criminalitzats.

Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC)
Lleida a 22 d’Abril de 2018