Crònica acte dimecres 30 de Novembre

Crònica acte dimecres 30 de Novembre

img-20161201-wa0008 img-20161204-wa0003

El passat dimecres 30 de novembre va tenir lloc la jornada de debat sobre la violència de gènere en el sistema capitalista actual.

Vam comptar amb les presentacions de Glòria Marrugat que, com a pedagoga i militant comunista, va fer un breu repàs dels conceptes de patriarcat, violència de gènere i mecanismes de legitimació en el sistema capitalista; Judith Velasco que, com a presidenta de SIMI (Stop Impunitat al Maltractament Infantil) de Catalunya, va plantejar els eixos institucionals que permeten la corrupció basada en la degeneració de la dona en el tractament de menors en situació d’abús o risc; i Tere Barrionuevo que, com a militant de l’Assemblea Popular de Sant Martí, va assenyalar els mecanismes de propaganda dels rols patriarcals que fomenta el sistema capitalista a través dels mitjans de comunicació i del sistema educatiu.

Després es va donar pas a les intervencions del públic, que van enriquir el debat del que se’n van extreure conclusions com la necessitat de despertar consciències sobre aquesta situació per poder-se unir en la lluita per un canvi de sistema en el que les persones siguem origen i destí de les polítiques socials i no els interessos privats que només pretenen omplir-se les butxaques amparant-se en l’església catòlica i les institucions de l’estat. Perquè les lleis i institucions no canviaran si no canviem el sistema capitalista pel socialista.

També es van exposar exemples dels avenços per a la dona treballadora en experiències històriques com la de la Cuba Socialista, on no existeixen xifres de feminicidis, la URSS o l’Espanya republicana d’Azaña. Membres de l’Assemblea Popular de Sant Martí, van oferir el local per tot tipus d’activitats que tinguin aquest objectiu.

Des de la Comissió Feminista del PCPC volem agrair l’assistència i participació a la jornada i animar a continuar en la lluita revolucionària per a l’alliberament de la dona treballadora del capitalisme i el patriarcat.

 

Partit Comunista del Poble de Catalunya