Crònica acte “Converses: dones comunistes d’ahir i avui”

Crònica acte “Converses: dones comunistes d’ahir i avui”

acto4 acto5

Dissabte 11 de Març, a les 18h, l’Àrea Feminista del PCPC va celebrar un acte anomenat “Converses: dones comunistes d’ahir i avui”.

Quatre dones de diferents generacions i situant-se des de 4 òptiques històriques, des de 4 contextos on l’experiència vital de cadascuna donaven pas a una visió des de la classe i el gènere.

República i feixisme franquista, Revolució Socialista a l’URSS i els avenços inherents també en qüestió de gènere i classe (drets recollits a la Constitució Soviètica) combinats amb les experiències actuals, tant al món laboral com a altres àmbits culturals i educatius a la Catalunya d’avui es van anar desgranant una rere l’altre en bones converses entre les 4 ponents.

Vam parlar, com si fóssim a una tertúlia de cafè, de Clara Zetkin, d’Alexandra Kollontai…d’Àngela Davis…de Lina Ódena. De dones revolucionàries i de dones anònimes, de dones en col·lectiu i de drets en general. De capitalisme, patriarcat i com hem patit i com encara ens exploten i oprimeixen des del patriarcat capitalista.

Unes converses que es van girar als assistents, unes reflexions que ens van colpir, emocionar i provocar per tal de generar un debat col·lectiu ric i engrescador, on no van faltar aportacions des del públic, tant positives com també crítiques constructives a les mancances i errors en alguns períodes històrics que convidaven a esmenar-los en un futur.

Posteriorment, els assistents vam gaudir amb un recital de poemes de Dones a càrrec de Joan Sureda, militant del PCPC i pertanyent a l’Associació Cultural Faros.

Finalment les converses es van traslladar a un refrigeri organitzat pels nostres amfitrions del PCPC Sant Martí (Barcelona).

Partit Comunista del Poble de Catalunya