Crònica acte 30 aniversari del PCPE a Barcelona

Crònica acte 30 aniversari del PCPE a Barcelona

El passat dissabte 15 de febrer es va celebrar al Centre Cívic de Sant Martí l’acte pel 30 aniversari de la fundació del Partit Comunista dels Pobles d’Espanya (PCPE).

L’acte va comptar amb les ponències del camarada Domènec Merino, responsable Polític de les CJC-JCPC, i del camarada Miguel Guerrero, membre del Comitè Executiu del PCPC. A més, van assistir i van participar militants, simpatitzants i altres persones que van acudir a interessar-se per la commemoració.

Durant el desenvolupament de les ponències es va fer un anàlisi històric de l’inici del PCPE en el que es va relatar com el declivi polític del PCE a partir de l’assumpció de l’eurocomunisme, amb la seva política de conciliació de classes, va provocar que el 1982 hi hagués un trencament en el PSUC dels camarades catalans que, desmarcant-se de aquestes postures reformistes, van crear el PCC, donant-se així les circumstàncies perquè part d’aquests camarades, al costat d’altres de la resta d’Espanya que van decidir mantenir-se ferms als principis del marxime-leninisme, creessin en 1984 el PCPE.

Aquests 30 anys han estat, per tant , la demostració de la voluntat de perseverança en mantenir un Partit Comunista a Espanya, un partit que té una concepció marxista de l’Estat, que creu que la classe obrera és l’única realment revolucionària, que defensa l’internacionalisme proletari, que s’organitza en funció del centralisme democràtic i que entén que la nostra època és la de la transició cap al socialisme i, per això, el situa com a element central de la batalla política.

Finalment, van intervenir els assistents a l’acte que van aportar més dades històriques a la traïció a la qual es van veure sotmesos molts dels camarades, que van acabar sent empresonats, pel reformisme, destacant la importància dels camarades que des del PCPE i el PCPC han sostingut la bandera del comunisme durant aquestes tres últimes dècades i donant paraules d’ànim per seguir lluitant pel poder obrer.