Crónica 14 de Abril en el Vallès

Crónica 14 de Abril en el Vallès

Molt intensament hem viscut al Vallès la celebració entorn al 14 d’abril pel 90è aniversari de la proclamació de la II República.

El passat diumenge 18 d’abril els militants del PCPC del Vallès junt amb d’altres camarades que ens van acompanyar vam assistir als diferents actes per la República que va organitzar la plataforma recentment fundada Mollet per la III República. En els últims mesos s’ha anat forjat aquesta plataforma al reunir-se molletans i molletanes provinents de diferents partits, sindicats, associacions de tot àmbit, etc per fundar aquest moviment republicà a la ciutat que pretén treballar per un procés constituent amb l’objectiu de restablir la República a l’Estat Espanyol, una III República plurinacional i amb justícia social. Aquesta plataforma s’organitza de forma assembleària, plural i diversa treballant principalment en el municipi de Mollet i amb la intenció d’inserir-se en el teixit associatiu de la ciutat.

El 18 d’abril es va iniciar amb una Passejada Republicana que va tenir l’origen a la Plaça Catalunya, en el centre de la ciutat, i va recórrer els carrers de la ciutat lluint les banderes tricolors al vent. El seu destí va ser, com no, la Plaça de la República on es va procedir a la lectura del Manifest pel 14 d’abril, una petita representació del fragment d’un monòleg teatral basat en l’obra de Dario Fo anomenat “El naixement del joglar” amb especial menció a la tradició republicana.

Posteriorment, l’acte va finalitzar amb una ofrena floral de clavells a la placa commemorativa que hi ha situada a la plaça i amb els himnes de Riego i els Segadors.

Però pels i les militants comunistes el dia no s’acabava aquí. Per la tarda ens vam desplaçar a Granollers, concretament a La Porxada. Allà el PCPC va fer un acte polític on el nostre secretari general, Enric Lloret, i el nostre responsable de moviment popular, Ivà Guillaumet, van fer unes interessants intervencions respecte al que va representar la II República pels treballadors i treballadores i com n’és de necessari treballar i organitzar-nos col·lectivament per encaminar-nos cap a una República Socialista que doni resposta a les necessitats dels treballadors i posi fi a la precarització de les nostres vides que s’han vist extremada com a resultat de la pandèmia.

Posteriorment, amb el micro obert van intervenir varis assistents a l’acte que també van poder dir la seva.