Crida del PCPC pel 9N

Crida del PCPC pel 9N

El Partit Comunista del Poble de Catalunya crida al conjunt de la classe obrera catalana i als sectors populars a acudir el proper dia 9 de novembre als centres de votació i a exercir el dret a vot.

El PCPC crida a no posar-se darrera de la bandera de cap burgesia, ni la catalana, ni la espanyola. Per això cridem a exercir un vot de protesta, en forma de vot nul amb la papereta del PCPC, centrat en que la classe obrera només té futur en el Socialisme i que, per tant, cal trencar les cadenes amb l’imperialisme, cal trencar les cadenes que ens lliguen a l’OTAN i la UE.

Els i les comunistes cridem a exercir el vot com a dret fonamental que l’Estat espanyol vol impedir en base a prohibicions i amenaces. Cridem a votar aquest 9 de novembre per coherència amb la nostra defensa del dret a l’autodeterminació de Catalunya, inclòs el dret a la independència si així ho decideix la majoria del poble català. Tot i això, considerem que no hi pot haver autodeterminació verdadera sota el paraigües de la UE i l’OTAN.

La lluita de classes és el motor de la història, i avui la correlació de forces a Catalunya es decanta absolutament del costat de la burgesia, i per això la burgesia encapçala un procés polític que respon únicament als seus interessos de classe. Això no vol dir que no hi hagi una base popular, al contrari, la burgesia és capaç d’encapçalar un procés polític d’aquesta magnitud perquè recull i posa al seu servei el sentir d’àmplies capes del país, capes que cada dia que passa s’intueixen com a majoritàries.

Els i les comunistes del PCPC mantenim una posició independent basada en els interessos de la classe obrera i les capes populars i en el convenciment que l’únic camí cap a la sobirania del poble català és la construcció del socialisme-comunisme. Aquesta posició en cap cas es pot entendre com que els i les comunistes ignorem el sentiment majoritari del nostre poble, i per tant, no podem ignorar la reivindicació democràtica de voler escollir quin tipus de relació ha de tenir Catalunya respecte Espanya. Una elecció que cal ser respectada i defensada des del punt de vista estrictament democràtic.

El vot nul que proposem és un vot de lluita contra el capitalisme, un vot per la veritable sobirania, pel socialisme.

Comitè Executiu
Partit Comunista del Poble de Catalunya
Barcelona, 6 de novembre de 2014