Crida davant les eleccions generals del 20D

Crida davant les eleccions generals del 20D

Als treballadors i treballadores, els i les estudiants, als i les pensionistes i jubilats, al jornaler, al petit agricultor i ramader, als homes i dones de la mar, als i les professionals autònoms, als i les propietaris de petits negocis.

Davant les Eleccions Generals del proper 20 de desembre, el Partit Comunista vol dirigir expressament als que heu patit en primera persona les conseqüències de la greu crisi econòmica i social que està travessant el nostre país.

Els i les militants del PCPC pensem que la nostra proposta ha de ser coneguda per a qui ha estat víctima d’acomiadaments, de retallades en els salaris i les pensions, d’increments de les hores de treball, de retards a l’edat de jubilació, de la pèrdua de l’habitatge, de l’encariment progressiu de l’educació o la sanitat, d’un empitjorament als serveis públics, d’una fiscalitat que s’acarnissa amb el més feble o d’unes polítiques agrícoles i pesqueres destinades a afavorir, juntament amb la resta d’iniciatives legislatives, fonamentalment a les grans empreses.

Els candidats i candidates del PCPC hem patit els mateixos atacs, però també ens hem mobilitzat contra ells, buscant organitzar la defensa dels interessos de les famílies treballadores. Mai hem enganyat a qui ha parlat amb nosaltres. Mai hem mentit a qui ha compartit amb nosaltres un piquet o una assemblea. Sempre hem afirmat que sota les actuals condicions només és possible contenir els atacs del govern del capital, resistir davant de la voracitat de les grans empreses i anar arrencant victòries concretes que permetin preparar la transformació radical, evolucionària, que necessita el país.

CARTEL ELECCIONES cat

Cap de les altres candidatures es dirigirà a vosaltres amb la claredat que ho fa el PCPC. Volem obtenir representació el proper 20D? Sí! Però no a costa de jugar amb les vostres il·lusions i esperances. No podem prometre que, si guanyem les eleccions, tot serà un camí de roses, però que hi hagi diputats i diputades comunistes és imprescindible per restar força als partits que volen gestionar el que hi ha però no es plantegen canviar-lo.

La gestió del capitalisme es fa sota la lògica del capitalisme. No existeixen fórmules màgiques per acabar amb l’explotació dins del capitalisme. Per això no volem gestionar-lo. No pretenem aplicar vells remeis als mateixos mals que afecten la nostra economia, al nostre treball i a la nostra societat des de fa molts anys.

Volem defensar la idea que els que produïm tota la riquesa del país amb el nostre treball i esforç hem de ser els que decidim què es fa amb aquesta riquesa, utilitzant-la per millorar les condicions de vida de la majoria.

No aspirem que les persones treballin per malviure, sinó al fet que mitjançant el seu treball i la seva participació construeixin una societat amb drets inalienables, en què la cobertura de les necessitats bàsiques sigui un fet i no una il·lusió. No és tasca fàcil, però si no lluitem ja haurem perdut per endavant i seguirem sempre a expenses del que decideixin altres.

Per tot això ens dirigim a vosaltres aprofitant aquestes Eleccions Generals. El vot al PCPC és el vot útil el 20 de desembre, tot i que als mitjans de comunicació no sentiu esmentar al nostre partit i sembli que el més útil és votar a algun dels partits del capital.

Un vot útil contra les retallades i contra la pèrdua de drets laborals. El vot al PCPC serveix per frenar les retallades laborals, econòmiques, socials o democràtiques. Les dades de les eleccions són estudiades pels capitalistes i els propers governs sabran que no podran fer el mateix que fins ara si davant tenen a una part cada vegada més gran del poble treballador organitzat i decidit a lluitar pels seus drets, que només estaran garantits quan siguem els treballadors i treballadores els que estiguem realment en el poder.

Un vot útil per conèixer la veritat de les coses i contra la corrupció. El vot al PCPC serveix com a garantia de transparència i una informació lliure de manipulacions i enganys; serveix perquè la realitat que mai surt als noticiaris surti a la llum, es divulgui i es conegui; serveix per debilitar l’actual sistema de partits que viu gràcies a la corrupció i que està buscant recanvis que garanteixin la seva estabilitat sense que res canviï realment.

Un vot amb consciència històrica. El vot al PCPC serveix per enfortir a l’única organització que, a dia d’avui, queda al nostre país conservant el fil vermell de la lluita i la memòria de milers de treballadors i treballadores que, durant generacions, van ser empresonats i van patir la repressió i fins i tot la mort per defensar el mateix que nosaltres defensem avui dia: el poder de l’obrer, i no del patró, i l’economia al servei de la majoria social, i no d’uns pocs.

Un vot per l’alliberament de la dona treballadora. El vot al PCPC serveix per trencar les cadenes de la doble opressió, que ens oprimeixen com a treballadores i com a dones, i obrir la via per a la definitiva conquesta de la igualtat laboral i social a tots els nivells.

Un vot pel dret a la lliure autodeterminació. El vot al PCPC serveix per defensar el dret del poble català a decidir lliurament el seu futur. El Partit Comunista porta al seu ADN la defensa dels drets i llibertats nacionals del poble català.

Potser estigueu pensant en votar a noves organitzacions polítiques que diuen representar al ciutadà corrent. Només us demanem que reflexioneu sobre el que ha canviat en el vostre entorn des que ells han aparegut. No ha canviat res substancialment. No ho farà, perquè aquests partits segueixen obstinats a resoldre els problemes de la majoria amb velles fórmules pensades per mantenir-nos sempre sotmesos. L’explotació laboral i els acomiadaments no acabaran governi el PP, el PSOE, PODEM o Ciutadans!

Nosaltres no ens dirigim a vosaltres com a simples “ciutadans”, perquè simples “ciutadans” són també els grans empresaris que decideixen milers d’acomiadaments. No, ens dirigim a vosaltres perquè viviu del vostre treball i del vostre esforç i perquè sou vosaltres qui genereu cada dia l’enorme riquesa que d’aquest país que, gestionada i planificada centralment, n’hi hauria prou per cobrir àmpliament les necessitats de tota la població.

Votar el PCPC és dir que volem que es produeixi un canvi radical en la situació actual. És dir que volem començar a construir una societat diferent, que estarà més a prop com més siguem els que apostem per ella. No serà fàcil, però per poder construir-la és necessari donar l’esquena als que volen que seguim per aquest carreró sense sortida que només ens condueix a més atur, a pitjors condicions laborals i de vida i cap al benestar únicament d’uns pocs, i no de tots i totes.

Us plantegem que no només doneu suport amb el vostre vot al PCPC, sinó que també us organitzeu al Partit Comunista, el partit que únicament defensa els interessos de la majoria treballadora enfront de les grans empreses i els seus governs, que és conscient que el petit propietari està condemnat davant del monopoli, que vol pensions dignes per als que han treballat tota la seva vida, que vol que la joventut d’extracció obrera i popular pugui tenir un futur estable i autònom, que vol que la riquesa que generem, en definitiva, s’utilitzi per millorar la vida de tots i totes.

La pertinença a la Unió Europea i a l’euro ens encadenen, ens allunyen d’aquesta societat de persones lliures i sembla impossible un futur fora d’ells. Pensem que cal trencar amb aquestes cadenes i que cal fer-ho per establir les bases que permetin posar fi a l’explotació de l’home per l’home i d’uns països sobre els altres.

Us demanem que voteu al PCPC i us organitzeu al PCPC. Que us sumeu al procés de veritable canvi que necessita el nostre país. Us demanem que doneu l’esquena als que volen seguir gestionant l’explotació. Us demanem que aporteu el vostre gra de sorra i que, amb els i les comunistes, digueu un rotund NO als explotadors, i un rotund SÍ als explotats. Un rotund SÍ al poble treballador en el seu conjunt, als nostres drets i a la millora de les nostres condicions de vida, cosa que és impossible en aquest capitalisme moribund que necessita de la guerra i el saqueig per poder sobreviure.