Contra la repressió al dret d’expressió, organització!

Contra la repressió al dret d’expressió, organització!

Des de la Joventut del Partit Comunista del Poble de Catalunya volem denunciar l’empresonament del company Pablo Hasél. Es tracta del primer cantant empresonat a tota Europa per les seves lletres, un clar avís a navegants i un exemple més del caràcter reaccionari i repressor del capitalisme espanyol.


Amb la seva detenció, s’han produït nombroses mobilitzacions arreu de tot l’estat i, especialment a Catalunya, on la presència de la joventut ha sigut destacada. Cal fer una reflexió en aquest sentit, en un moment com l’actual, on el sistema nega el dret a l’habitatge a la joventut, amb un 40% d’atur juvenil, amb un 67,1 % de contractes temporals, una educació en procés de privatització des de fa anys (LOE, Pla Bolonya, Estratègia Universitària 2015…), la pèrdua de nivell adquisitiu any rere any, un oci absolutament
alienant basat en el consumisme, una joventut migrant marginada sistemàticament i un augment incessant de la violència de gènere; les protestes contra l’empresonament del company Pablo Hasél han transcendit de la lluita a favor de la llibertat d’expressió.


La repressió que estem patint la joventut per part dels cossos de repressió de l’estat (ja sigui en forma de multa, abús policial, bales de foam o penes de presó) tenen la clara intenció d’enviar un avís: la protesta serà criminalitzada i reprimida, i això s’ha de deixar clar a una joventut treballadora a la qual se li nega el futur i té motius per a mobilitzar-se i organitzar-se.


Per altra banda, des dels mitjans de desinformació, fa temps que criminalitza a la joventut com a causant de l’augment de casos i de les diferents ones de la COVID-19. És absolutament miserable responsabilitzar-nos de l’increment de casos quan a Catalunya hi ha més llits a la sanitat privada que a la pública, quan s’envia als nostres pares i mares a treballar sense cap mena d’equip de prevenció i quan només importa que hi hagi
aglomeracions si estem protestant i no si estem produint.


Aquesta campanya de criminalització de la joventut arriba al seu màxim durant les últimes protestes que hem viscut aquestes setmanes. Es crea una imatge col·lectiva d’una joventut violenta i irresponsable, que es
dedica exclusivament a cremar caixers i trencar els vidres de les botigues. Som part d’un procés de criminalització del dret a la manifestació.


La J-PCPC tenim clar que el camí és llarg i implica organitzar-se a l’assemblea dels nostres barris, al sindicat d’estudiants i a la feina, a la plataforma feminista i a la Joventut Comunista. Davant els atacs sistemàtics que patim dia rere dia, els fills i filles de la classe obrera passem a l’ofensiva.


LLIBERTAT I AMNISTIA PER A TOTS I TOTES LES PRESES POLÍTIQUES!
VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA!


Secretaria de Joventut del PCPC