Comunicat sobre la fugida de Leopoldo López

Comunicat sobre la fugida de Leopoldo López

Des del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) volem manifestar la nostra més enèrgica condemna a la fugida de Leopoldo López de Caracas amb la necessària col·laboració de la diplomàcia espanyola i la seva posterior acollida a Madrid.


Entenem que aquest fet suposa l’enèsim acte d’agressió contra la sobirania de la República Bolivariana de Venezuela des de l’Estat Espanyol que se suma a una constant actitud assetjadora i intervencionista en els afers interns del país caribeny tant des del govern espanyol, la diplomàcia, la majoria de partits de l’arc parlamentari i des de les grans plataformes mediàtiques.


Leopoldo López, dirigent del partit dretà i representant dels interessos de l’oligarquia veneçolana Voluntad Popular, ja va ser inhabilitat en el seu dia com a alcalde de Chacao per corrupció, mandat durant el qual va ser un dels protagonistes del cop d’estat de 2002 que va acabar amb el llavors president Chávez segrestat, situació que afortunadament en pocs dies la força del poble veneçolà va aconseguir revertir i restituir al Comandant Chávez a la presidència.


Després de revelar-se com un dels principals líders opositors al govern bolivarià i al procés revolucionari que du a terme en les últimes dècades amb el suport d’un ampli sector del poble veneçolà, Leopoldo López ha estat protagonista de diversos actes d’extrema violència, de sabotatge i d’intents de cop d’estat. En el seu dia va ser acusat de ser l’instigador dels fets violents ocorreguts en una manifestació il·legal l’any 2014 que es va saldar amb 43 morts en els carrers de Caracas, tenint com a conseqüència el seu ingrés a presó. A mitjans de 2017 la presó li va ser bescanviada per un arrest domiciliari que va ser violentat posteriorment l’abril del 2019 quan el grotesc autoproclamat president Juan Guaidó al capdavant d’un grup de militars van alliberar Leopoldo López i posteriorment van intentar un cop d’estat que va quedar reduït a una ridícula performance prop de la Base Militar Aérea La Carlota sense cap incidència tret de l’espectacle regalat als mitjans d’arreu del món. Tot i això, Leopoldo López va aprofitar per refugiar-se en l’ambaixada espanyola a Caracas en la que ha residit l’últim any i mig, la qual ha convertit en el seu centre d’operacions en la seva activitat colpista. Recentment, The Wall Street Journal l’assenyalava com a ideòleg i organitzador de l’Operació Gedeón, una altre intent colpista.


El passat dia 24 d’octubre l’ambaixador espanyol va col·laborar en la fugida de Leopoldo López i en la seva posterior acollida a Madrid, on suposem que ja estarà residint en un dels seus barris més benestants junt amb l’extensa colònia veneçolana provinent de les capes més privilegiades que viuen en aquest exili daurat i dels quals ja hem patit arreu de l’estat la seva arrogància i violència en intentar boicotejar els actes que hem celebrat totes les organitzacions solidàries amb Venezuela i que respectem al seu poble sobirà. No contents amb això, el president Pedro Sánchez fa ostentació d’aquest suport rebent-lo a la seu del PSOE a Madrid.


Denunciem la col·laboració del govern espanyol, d’aquest i dels anteriors, que en els últims 20 anys han dut a terme una política d’agressió constant contra la República Bolivariana de Venezuela i el seu govern legítim, participant activament en el boicot a les seves convocatòries electorals, donant suport els grupuscles contrarevolucionaris i colpistes que tant de dolor i violència han causat als carrers, donant refugi a delinqüents amb comptes pendents amb la justícia veneçolana (com és el cas de Leopoldo López), una presència constant en el debat polític espanyol distorsionant la realitat veneçolana, amb els grans grups mediàtics manipulant fins a arribar a extrems ridículs.


Sobten, i a la vegada resulten eixordadors, alguns silencis per part dels socis de govern espanyol de Unidas Podemos. És prou conegut la relació tan estreta que els dirigents de Podemos han tingut amb la República Bolivariana de Venezuela, participant activament en la solidaritat internacionalista i com a assessors alguns d’ells del govern de Chávez, fet que els ha acomplexat i del que han renegat cada cop que la premsa d’ultradreta els hi ha tirat en cara. Per no parlar del fet que organitzacions com Izquierda Unida o el PCE puguin formar part d’un govern així, amb els militants de les quals hem compartit infinitat d’actes, concentracions i altres accions en solidaritat amb Venezuela i la Revolució Bolivariana i de les que sorprenen la connivència amb aquest atac intolerable a la sobirania veneçolana.


Per part del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) continuarem defensant sense reserves ni complexos la sobirania del poble veneçolà, el respecte al seu govern legítim i el suport a la via revolucionària per avançar cap al socialisme.


SECRETARIA ANTIIMPERIALISTA
PCPC