Comunicat sobre el Govern de Catalunya respecte a Palestina

Comunicat sobre el Govern de Catalunya respecte a Palestina

Des de l’Àrea d’Antiimperialisme del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) hem conegut aquesta notícia publicada en la pàgina, http://bds.cat/2020/09/07/la-generalitat-de-catalunya-ignora-el-dret-internacional-menystenint-els-drets-del-poble-palesti/. Un projecte amb fons europeu anunciat a la web de la Generalitat de Catalunya.

Un últim exemple dels molts que al llarg dels anys des de sectors propers al govern de Catalunya no poden contenir les ganes de demostrar el seu total suport a una entitat feixista, com és l’estat d’Israel, estructura funcional de l’imperialisme en aquella zona que nega el retorn a milions de palestins refugiats en altres països i els que viuen sota un règim d’apartheid a Cisjordània i la Franja de Gaza. Palestins que són els veritables habitants de tot el territori, avui ocupat per una entitat artificial, en la que els seus habitants no tenen la més mínima relació amb aquell territori. 


Malauradament a Catalunya, al llarg de molts anys, el suport a Israel ha estat una constant dels poders polítics, econòmics, grans mitjans de comunicació, noms com Miquel Sellarès, director general de seguretat ciutadana de la Generalitat de Catalunya de 1983 a 1984, periodistes com Pilar Rahola, els governs de la Generalitat de Catalunya, etc no han perdut mai l’oportunitat de demostrar la seva fascinació per aquesta entitat sionista i, per tant, s’han posicionat sempre en contra del dret a l’autodeterminació del poble palestí. Només cal recordar la felicitació del president Puigdemont pel 70 aniversari de la creació de “l’estat” d’Israel així com l’entrevista del president Torra en la televisió pública d’Israel, proclamant la seva admiració per l’entitat sionista. Sembla que el dret a l’autodeterminació no és per tots els pobles. Malauradament, a l’estat espanyol també trobem persones que al davant d’institucions, com és el cas de Manuela Carmena, alcaldesa de Madrid de 2015 a 2019, va donar les claus d’or al president d’Israel en una visita que va fer a Madrid el novembre de 2017. 


Sense oblidar les estretes relacions del cos dels Mossos d’Esquadra amb el Mossad israelià i els convenis de col·laboració entre universitats de Catalunya amb centres acadèmics d’Israel. També els grans acords comercials amb empreses catalanes i israelianes. 


Des del PCPC volem manifestar el nostre suport al poble palestí que lluita pel seu dret irrenunciable de poder viure en la seva terra i el nostre ferm rebuig al règim feixista d’Israel en el seu intent d’exterminar a tot un poble emprant la guerra, els atacs terroristes, la violència dels colons israelians amb la connivència del govern d’aquell país. Evidentment, també denunciem el suport de l’imperialisme mundial, encapçalat per la primera potència imperialista, els EUA i també per l’imperialisme de la Unió Europea que juga un gran paper en voler blanquejar el règim sionista com si fos un país democràtic. 


En aquesta lluita el PCPC manifestem el nostre total suport al Front Popular per a l’Alliberament de Palestina, organització revolucionaria, marxista-leninista i compromesa amb la construcció d’una Palestina lliure, unificada, laica i democràtica així com una organització compromesa amb el retorn de tots els refugiats a Palestina.  

VISCA LA LLUITA DEL POBLE DE PALESTINA!
VISCA EL SOCIALISME!
 

Àrea Antiimperialista del PCPC