Comunicat pels fets que han passat a Salou els darrers dies‏

Comunicat pels fets que han passat a Salou els darrers dies‏

El passat dimarts, arran d’una suposada operació contra la venta ambulant a Salou per part dels mossos d’esquadra, un treballador senegalès que es deia Mor Sylla va morir al caure d’un tercer pis.

Segons la versió de la policia, el treballador va caure pel balcó de casa seva en el moment que intentava escapar quan l’anaven a detenir, mentre que per part dels amics i familiars de la víctima es posa en dubte aquesta versió i es demana una investigació per aclarir que va passar. Un seguit de manifestacions els dos dies posteriors encapçalades per la comunitat senegalesa denunciant aquests fets a les ciutats de Salou i Tarragona, han estat notícia a tots els mitjans de comunicació de l’estat.

Això posa de manifest algunes coses que els comunistes denunciem. Parlem de la precària situació a la que el capitalisme aboca els treballadors migrats d’altres llocs del món al nostre país, obligats per la misèria i la guerra que provoquen els estats imperialistes (com els EUA o els que integren la UE, especialment França) a la recerca de recursos naturals i matèries primeres. Especialment els de l’Àfrica sub-sahariana, que després d’un  viatge en que es juguen la vida a la mar Mediterrània, quan arriben aquí, tenen que dedicar-se a la venta ambulant de sol a sol durant els mesos d’estiu per poder subsistir.

Des d’aquí volem expressar la nostra solidaritat a la comunitat senegalesa i enviar el nostre condol a la família i els amics del treballador mort exigint una investigació imparcial dels fets, i un cop més, els comunistes fem una crida a tots els treballadors del món.

Proletaris del món, uniu-vos.