Comunicat del PCPC i la J-PCPC arran de l’assassinat d’Aleksander Zakharchenko

Comunicat del PCPC i la J-PCPC arran de l’assassinat d’Aleksander Zakharchenko

Arran de l’assassinat del líder de la República Popular de Donetsk, Aleksander Zakharchenko, el Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i la seva Joventut (J-PCPC) volem manifestar:

1) La nostra solidaritat amb els familiars, amics i camarades de Zakharchenko.

2) El nostre suport incondicional a la lluita antiimperialista que es desenvolupa al Donbass i Ucraïna. El nostre suport, així mateix, amb el caràcter revolucionari de gran part d’aquesta lluita.

3) La nostra denúncia pública més contundent respecte al caràcter reaccionari, filofeixista i antidemocràtic del Govern il·legítim de Kiev, imposat per la Unió Europea (UE) i l’OTAN amb el suport de la mobilització retrògrada del Maydan, organitzada per l’oligarquia ucraïnesa.

4) Aquest capítol de l’assassinat del dirigent Zakharchenko, on tot fa pensar que els autors materials han estat els serveis secrets ucraïnesos, s’afegeix a la nissaga de lleis, decrets i actuacions del filo feixista Govern de Kiev, sostingut pels nazis i esperonat per l’imperialisme de la UE i de l’OTAN dels EEUU, en la seva llarga disputa internacional per l’hegemonia dels recursos naturals i geoestratègics. A aquesta llarga llista de crims físics contra el poble ucraïnès i del Donbass, la Junta de Kiev afegeix la il.legalització dels Partits Comunistes i les organitzacions obreres, mostrant el seu caràcter reaccionari. El Govern de Kiev només serveix al seu amo: la UE dels monopolis. Denunciem, novament doncs, el caràcter irreformable d’aquesta estructura imperialista que només porta misèria, guerra i fam als pobles del món, inclosa Europa. Ahir va ser Iugoslàvia, avui Ucraïna i el Donbass.

5) També denunciem l’oportunisme -quan no oberta complicitat- de les organitzacions de la nova i vella socialdemocràcia, així com les autoanomenades d’esquerra “radical”, incapaces, novament, ni tan sols de denunciar públicament aquest crim feixista. Ja no parlem del seu inexistent posicionament contra l’imperialisme; ni la seva condemna del paper de la UE respecte els pobles del món. El seu grau de putrefacció ideològica els col·loca, un cop més, al costat de la reacció, i per tant, contra el benestar, la Pau i la justícia dels pobles. Tal i com van fer a Líbia, Síria, Iugoslàvia, Somàlia, Afganistan, Iraq o Nicaragua, aquesta nova i vella “esquerra” es postula amb els agressors.

6) La nostra solidaritat sense vergonyes ni recances amb el poble del Donbass i les classes treballadores ucraïneses és ferma i inamovible.

7) Finalment, el PCPC i la J-PCPC seguirem denunciant els crims i la naturalesa reaccionària del capitalisme, un sistema que en fases d’agudització de les crisis estructurals mostra la seva cara final derivant al feixisme. Aquest sistema res de bo pot oferir al poble ucraïnès i en especial a la seva classe obrera, com res de bo a cap d’altra poble del món, com el català. Res hem guanyat i tot ho podem perdre si romanem un segon més a la UE i l’OTAN: el primer pas es sortir-nos de les seves cadenes per acabar, finalment, destruint a la bèstia capitalista i construir la societat socialista.

Comitè Executiu del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i J-PCPC

02/09/2018