Comunicat del PCPC davant els últims fets a Veneçuela

Comunicat del PCPC davant els últims fets a Veneçuela

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) condemna de forma enèrgica i sense cap tipus de reserva la nova agressió contra la sobirania de la República Bolivariana de Venezuela instigada per Estats Units amb la incursió armada de mercenaris en territori veneçolà.

Malgrat la pandèmia del Covid-19 que ha suposat una crisi en tots els àmbits a nivell mundial l’imperialisme, lluny de cessar en la seva activitat criminal, segueix atemptant sense treva contra els pobles que no li rendeixen vassallatge.

Innombrables han estat les agressions contra el poble veneçolà en les últimes dècades des de que el Comandant Hugo Chávez va endegar un procés revolucionari amb un suport majoritari del poble veneçolà, evidenciat en múltiples convocatòries electorals i en els carrers, des d’una guerra mediàtica basada en una distorsió flagrant de la realitat veneçolana en la que els mitjans de l’estat espanyol han col·laborat de forma entusiasta, fins l’histriònic i grotesc intent de cop d’estat consistent en una autoproclamació del titella de Guaidó enmig d’una plaça.

En aquesta ocasió l’imperialisme ha anat un pas més enllà i el govern dels Estats Units junt amb el seu lacai colombià, orquestrant una incursió naval de mercenaris armats amb l’objectiu de desestabilitzar i realitzar atacs violents contra membres del govern veneçolà, afortunadament neutralitzada per la Fuerza Armada Nacional Bolivariana (FANB).

El PCPC expressa el seu total suport al legítim govern de la República Bolivariana de Venezuela i al seu President Nicolás Maduro, així com al poble veneçolà.

Condemnem aquest greu atac contra la sobirania de Venezuela així com el bloqueig econòmic i tota política dirigida a generar desestabilització, ofec i violència en la societat veneçolana amb tal de fer caure per la força la Revolució Bolivariana que tants avanços socials ha significat en els últims anys per les classes populars i més depauperades a Venezuela.

Des del PCPC fem una crida a totes les organitzacions internacionalistes i moviments socials a intensificar la nostra solidaritat amb la República Bolivariana de Venezuela i tots els pobles sobirans i coordinar els nostres esforços a través del Front Mundial Antiimperialista per posar fi a les agressions de l’imperialisme.