Comunicat del Comitè d’Asturies del PCPE davant els últims esdeveniments a la mina de Cerredo

Comunicat del Comitè d’Asturies del PCPE davant els últims esdeveniments a la mina de Cerredo

Des del Comitè de Asturies del Partit Comunista dels Pobles d’Espanya (PCPE) exigim al govern del Principat d’Astúries i molt especialment a la Conselleria d’Indústria i la Direcció de Mines, que deixi de posar traves per impedir la posada en funcionament de l’explotació de Cerredo, concretament pel que fa a la mina a cel obert. Els problemes administratius que el govern del Principat va situant, tant per l’adjudicació com per l’explotació al cel obert, demostren amb tota claredat a qui serveixen els representants polítics de la burgesia i com fan servir la maquinària burocràtica del govern per afavorir els interessos del monopolista Victorino Alonso, en aquest cas, posant en perill els llocs de treball de l’explotació i el futur de la comarca.

Des del PCPE també volem expressar la nostra màxima solidaritat amb els 5 companys imputats en el 2012 i exigim l’absolució sense càrrecs per a tots ells. Veiem en aquest cas el paper de la justícia en el capitalisme que converteix els treballadors en botxins i als assassins i explotadors, protegits per la llei burgesa i les seves estructures de poder, en víctimes. Ho diem alt i clar: en el capitalisme no hi ha justícia social per a la classe explotada, hi ha lluita de classes, de la classe obrera contra la burgesia que compta amb les estructures estatals al seu servei. Només a través de la lluita a l’ofensiva, conseqüent i classista dels treballadors i treballadores podrem canviar l’actual correlació de forces per avançar i conquerir els drets que ens han estat arrabassats per l’oligarquia.

Victorino Alonso i la seva mà dreta, l’enginyer Raúl, són vils explotadors, en les explotacions s’han incomplert durant anys les normes de seguretat minera més elementals, generant múltiples accidents greus i fins i tot mortals, amb una absoluta passivitat de la Direcció de Mines, la qual és per tant corresponsable d’aquestes situacions. L’enginyer Raúl ha practicat de manera sistemàtica el racisme a la mina de Cerredo i en altres amb els treballadors, violant els drets més bàsics de les persones i ha incomplert el mateix Estatut dels Treballadors, com el dret a entrepà i la pròpia jornada laboral.

Des del Partit Comunista dels Pobles d’Espanya recolzem i participarem en totes les mobilitzacions de solidaritat amb els 5 imputats, fem una crida a participar especialment com a punt de gran importància a la concentració de dilluns als jutjats d’Oviedo a les 10:00 hores. Fem una crida a la CSI (Corrent Sindical d’Esquerres) a corregir les seves formes ja que en les seves convocatòries de solidaritat amb els imputats (directes o indirectes), compti amb el Comitè d’Empresa de la Mina de Cerredo i amb els seus treballadors, que són als quals els correspon el mèrit d’haver sostingut amb el seu sacrifici aquesta dura i heroica lluita, doncs de la unitat combativa de la classe obrera depèn la victòria.

Per la nacionalització de la mineria
Visca la lluita de la classe obrera!

Comitè d’Asturies del PCPE