Comunicat del CE del PCPE i del BP dels CJC en resposta a l’agressió policial soferta per Iñaki, militant dels CJC.

Comunicat del CE del PCPE i del BP dels CJC en resposta a l’agressió policial soferta per Iñaki, militant dels CJC.

El CE del PCPE i el BP dels CJC INFORMEN:

  1. El passat dia 22 de març el PCPE i els CJC participem en diferents manifestacions que es van celebrar aquest dia, com activitat final de les anomenades “Marxes de la dignitat”, entre elles a la ciutat de Madrid.
  2. A la manifestació de Madrid va participar un nombrós grup organitzat de militants de les nostres dues organitzacions, de les quals s’ha realitzat una àmplia difusió d’imatges, que poden ser vistes en nombrosos mitjans digitals, sense que es donés cap tipus d’incident fins a la seva retirada.
  3. Després de finalitzada la participació del PCPE i dels CJC, el jove Iñaki -militant dels CJC-, que va quedar endarrerit del grup -sense que hi hagués avís de cap mena-, va patir el brutal impacte d’una pilota de goma a la cara llançada per la policia des de curta distància. Atès d’urgència pels serveis mèdics se li va diagnosticar fractura múltiple al pòmul dret, desplaçament de la mandíbula i lesions a l’ull, sense poder precisar en aquest moment el grau d’afecció de la lesió ocular d’una forma definitiva.
  4. En aquests dies els serveis mèdics han diagnosticat que la lesió de l’ull deixarà Iñaki amb un grau de visió mínima en aquest costat, menys del deu per cent.

A la vista d’ aquests fets el CE del PCPE i el BP dels CJC DECLAREN:

  1. La brutal agressió de la policia contra Iñaki respon a una actuació arbitrària, brutal i intimidatòria dels cossos de policia contra persones que es manifestaven pacíficament, exercint els seus drets. L’existència d’altres persones, que van patir també importants danys físics com a conseqüència de l’acció policial, demostra que aquest no va ser un fet fortuït, sinó conseqüència d’una acció intencionada i generalitzada de la policia contra una manifestació pacífica.
  2. La utilització de determinats recursos repressius per part de la policia -en aquest cas, pilotes de goma llançades contra manifestants a escassa distància ia l’altura de la cara- constitueixen una amenaça per a la seguretat dels que, a la via pública, exerceixen els seus drets de reunió i manifestació. L’ús d’aquests recursos extrems respon a una voluntat del govern d’atemorir la població i tractar d’evitar la mobilització social i política creixent contra les polítiques de gestió de la crisi capitalista.
  3. El PCPE i els CJC exigiran per tots els mitjans la depuració de les responsabilitats dels que van donar les ordres, i dels que les van executar. Tant de la Delegada del Govern com dels comandaments policials i dels mateixos agents que van disparar les armes.
  4. La responsabilitat última d’aquesta acció policial violenta és del Govern de Mariano Rajoy, i del seu Ministre de l’Interior, que apliquen una violenta política repressiva contra la classe obrera que lluita contra els seus injustes i antisocials mesures polítiques. Així també es realitza una repressió sense límits contra els que participen en els piquets i a les vagues obreres, demanant de vegades llarguíssimes condemnes de presó, com és el cas dels treballadors d’Airbus.
  5. El PCPE i els CJC exigeixen la prohibició immediata d’aquests mitjans repressius, que vénen sent utilitzats de manera cada vegada més freqüent i agressiva en els últims temps per la policia, i que posen en risc la seguretat i la vida de les persones a la via pública.
  6. El PCPE i els CJC seguirem lluitant contra les polítiques d’aquest govern, organitzant la classe obrera amb l’objectiu del canvi polític del sistema, pel poder obrer i per la revolució socialista, sense que l’acció policial -per molt brutal que sigui- ens faci abandonar els nostres objectius de transformació política total del nostre país. La classe obrera organitzada és la força que aconseguirà -de manera imparable- aquests objectius. El PCPE i els CJC estarem sempre a l’avantguarda de la lluita obrera i popular, el nostre compromís és fins a la victòria dels treballadors i treballadores sobre els grans monopolis i sobre el capitalisme.

 

Madrid, 1 abril 2014
Comitè Executiu del Partit Comunista dels Pobles d’Espanya ( PCPE )
Buró Polític dels Col · lectius de Joves Comunistes ( CJC )