COMUNICAT DE SOLIDARITAT DEL PARTIT COMUNISTA DELS POBLES D’ESPANYA (PCPE) DAVANT LES AMENACES DE L’IMPERIALISME

COMUNICAT DE SOLIDARITAT DEL PARTIT COMUNISTA DELS POBLES D’ESPANYA (PCPE) DAVANT LES AMENACES DE L’IMPERIALISME

Els últims esdeveniments a Veneçuela se situen en el projecte de l’oligarquia veneçolana i l’imperialisme, principalment dels EUA, per passar de la ingerència a la intervenció sense màscara.

Continuant amb l’escalada de violència dels grups feixistes que coordinen les seves accions amb una provocadora convocatòria de l’Assemblea Nacional per intentar frenar l’assaig electoral convocat pel Consell Nacional Electoral per a la jornada del 30 de juliol on s’elegiran als delegats de l’Assemblea Nacional Constituent, fa que l’imperialisme anunciï mesures d’intervenció econòmiques que poden preludiar la militar.

La bateria mediàtica referma fins i tot amb la possibilitat que l’Assemblea Nacional nomeni un govern paral·lel que pugui ser reconegut pels governs de països imperialistes i satèl·lits, que vagin creant nous elements per a “legalitzar” la intervenció. La posada en escena de cinc expresidents llatinoamericans (als quals s’han pagat 250.000 $ per al viatge) en la convocatòria de l’Assemblea Nacional, és un altre aspecte d’aquesta escenificació. Cal recordar com es va produir el cop d’estat d’abril / 2002, quan diversos governs, entre ells el presidit per Aznar, van reconèixer immediatament al govern colpista de Carmona. En aquestes coordenades d’intentar generar una situació de caos, també l’anunci dels colpistes (i antivagas obreres) de convocatòries de vaga general per a diversos dies, afegeix un altre element de confrontació per a aquesta data.

El PCPE denúncia, doncs, la greu escalada de l’imperialisme contra el procés bolivarià i contra la seva convocatòria de l’Assemblea Nacional Constituent el 30 de juliol, que va tractar d’impedir per tots els mitjans.

El PCPE es solidaritza amb el poble bolivarià per derrotar definitivament els plans de cop d’estat i d’intervenció militar imperialista.

El PCPE considera que l’agudització de la lluita de classes a Veneçuela requereix del més ampli front antiimperialista en el propi país i a nivell internacional. La Jornada Internacionalista del 14 de juliol, que a l’estat espanyol també es va materialitzar en múltiples activitats en diferents localitats, ha de ser un element de permanent manifestació internacionalista.

El PCPE recolza la proposta dels camarades del PCV d’aprofitar la convocatòria de l’Assemblea Nacional Constituent perquè el procés bolivarià avanç cap a la consecució del poder obrer i popular en l’única via que garanteix la victòria, el Socialisme.

A 22 juliol 2017
Víctor M. Lucas Ranz
Secretaria Internacional del PCPE