Campanya del PCPC al barri dels Magraners, Lleida

Campanya del PCPC al barri dels Magraners, Lleida

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) va fer campanya ahir tarda als Magraners. Sisco García, cap de llista del PCPC a La Paeria, coneix bé aquest barri on va treballar de monitor d´esplai a principis dels 90. Durant la visita al barri  va poder conversar amb varis veïns que van reconèixer que ” el barri estava oblidat per la Paeria i la resta d´institucions “. Igualment van manifestar que estaven decebuts pel PSC – força hegemònica durant molts anys – per haver donat més atenció als barris benestants (serveis, equipaments..). Igualment es va manifestar una crítica a les grans superfícies impulsades pel govern de la Paeria que ha ensorrat el petit comerç del barri.

En els Magraners existeixen nombroses famílies vulnerables en situació de pobresa i una bona part de la joventut sense perspectiva de poder-se emancipar per manca de treball digne i habitatge. En aquest sentit Sisco García els va explicar els eixos bàsics del programa del PCPC per millorar la situació de les famílies treballadores i especialment per les persones amb risc d´exclusió social:

1) Habitatge digne per a tothom.
2) Política fiscal progressiva. Que pagui més qui més tingui. IBI 0 a famílies en extrema pobresa i una reducció del 50 % als aturats/es i pensionistes que pateixen precarietat.
3) Cobertura immediata de les necessitats bàsiques a persones en situació d´extrema pobresa.4) Programes de promoció educativa i laboral per incorporar a les dones i joves d´extracció obrera i popular en cooperatives i empreses d´economia social.

Sisco García va animar a enfortir al moviment veinal mitjançant els Comitès de barri per canalitzar les demandes/necessitats del barri.

PCPC-Ponent

Nota. 1. Sisco García, cap de llista del PCPC a La Paeria (2n a l’esquerra) amb altres tres membres de la candidatura comunista.

Nota. 2. El PCPC critiquem el desinterès de la majoria de partits que no han volgut participar del debat previst per avui a la Mariola per debatre el futur del barri. El PCPC té un apartat específic per la revitalització global del barri en el seu programa. Adjuntem el cartell de l´activitat suspesa per manca de quòrum.

Lleida a 22/05/2019