Campanya del PCPC al barri dels Magraners, Lleida

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) va fer campanya ahir tarda als Magraners. Sisco García, cap de llista del PCPC a La Paeria, coneix bé aquest barri on va treballar de monitor d´esplai a principis dels 90. Durant la visita al barri  va poder conversar amb varis veïns que van reconèixer que ” el barri estava oblidat per la Paeria i la resta d´institucions “. Igualment van manifestar que estaven decebuts pel PSC – força hegemònica durant molts anys – per haver donat més atenció als barris benestants (serveis, equipaments..). Igualment es va manifestar una crítica a les grans superfícies impulsades pel govern de la Paeria que ha ensorrat el petit comerç del barri.

En els Magraners existeixen nombroses famílies vulnerables en situació de pobresa i una bona part de la joventut sense perspectiva de poder-se emancipar per manca de treball digne i habitatge. En aquest sentit Sisco García els va explicar els eixos bàsics del programa del PCPC per millorar la situació de les famílies treballadores i especialment per les persones amb risc d´exclusió social:

1) Habitatge digne per a tothom.
2) Política fiscal progressiva. Que pagui més qui més tingui. IBI 0 a famílies en extrema pobresa i una reducció del 50 % als aturats/es i pensionistes que pateixen precarietat.
3) Cobertura immediata de les necessitats bàsiques a persones en situació d´extrema pobresa.4) Programes de promoció educativa i laboral per incorporar a les dones i joves d´extracció obrera i popular en cooperatives i empreses d´economia social.

Sisco García va animar a enfortir al moviment veinal mitjançant els Comitès de barri per canalitzar les demandes/necessitats del barri.

PCPC-Ponent

Nota. 1. Sisco García, cap de llista del PCPC a La Paeria (2n a l’esquerra) amb altres tres membres de la candidatura comunista.

Nota. 2. El PCPC critiquem el desinterès de la majoria de partits que no han volgut participar del debat previst per avui a la Mariola per debatre el futur del barri. El PCPC té un apartat específic per la revitalització global del barri en el seu programa. Adjuntem el cartell de l´activitat suspesa per manca de quòrum.

Lleida a 22/05/2019