Campanya del PCPC a La Mariola- Terres de Ponent

Campanya del PCPC a La Mariola- Terres de Ponent

El PCPC ha fet campanya aquest matí al barri de La Mariola de Lleida. Josep Maria Baró, cap de llista de la formació comunista al Congrés a les Terres de Ponent, ha tingut l’oportunitat de parlar amb nombrosos veïns del barri – un dels més deteriorats de la demarcació – que es troben en serioses dificultats per cobrir les necessitats bàsiques. 

L’alt índex d’atur, els salaris de misèria i l’encariment dels subministraments bàsics porten a situacions insostenibles per a milers de persones. Mentre que les administracions sota control dels partits burgesos, afavoreixen a la burgesia mitjançant rebaixes fiscals i ajudes econòmiques directes, al mateix temps enfoquen les ajudes socials des de la perspectiva de la caritat i del clientelisme polític.

En aquest sentit Josep Maria Baró ha manifestat a diversos veïns que “La Mariola ha de trencar amb el vot captiu derivat de les ajudes socials i de les promeses com el suposat Pla Integral Mariola 20.000 “en què es pretén una regeneració urbana. Sols amb la constitució d’un Front Obrer i Popular que sàpiga canalitzar unitàriament les diverses lluites veïnals s’aconseguiran satisfer les diverses necessitats socials: salut, treball, habitatge, educació, etc.

Per això el PCPC, plantejem entre els nostres objectius programàtics per a que la classe obrera pugui emancipar-se, els següents:

1. TOT EL PODER PER A LA CLASSE OBRERA

El vell projecte burgès manté en el poder a una classe parasitària que, portant diversos segles de dominació absoluta, ha demostrat la seva incompatibilitat amb el benestar de la majoria social (un alt percentatge del poble en risc de pobresa, sobreexplotació especialment de la dona i la joventut, pobresa energètica, etc.). 

El PCPC representa un nou projecte social i polític que es sustentarà en el poder de la majoria social, de les treballadores i dels treballadors. Creació de Comitès Populars als barris i pobles com a eines de la democràcia directa i de base. Control obrer de la producció amb la participació vinculant dels Comitès Obrers en la presa de decisions en els processos productius. 

2. PER UNA SOCIETAT DE PERSONES LLIURES I IGUALS: EL SOCIALISME I EL COMUNISME

L’actual projecte burgès dominant condemna a la classe obrera i als sectors populars a l’explotació i l’empobriment, és la seva dictatorial llei interna. 

El PCPC ofereix a la classe obrera, i als sectors populars, un projecte de futur on l’objectiu central és la construcció d’una societat de persones lliures i iguals. La propietat col·lectiva dels grans mitjans de producció i canvi serà la base material per a la construcció d’una societat d’igualtat i justícia social sense explotació. Societat en la qual no existiran diferències vinculades a la classe social, el gènere, a la condició migrant, a les opcions personals més diverses, etc.

Nota. Josep Maria Baró (al centre la imatge) cap de llista al Congrés a Ponent. Sisco García (candidat nº 1 al Senat) i Manel González (candidat al Congrés).

PCPC-Ponent