Amnistia de tots els presos polítics! Per l’autogovern, les llibertats democràtiques i la República Socialista!

Amnistia de tots els presos polítics! Per l’autogovern, les llibertats democràtiques i la República Socialista!

El PCPC fa una crida a la classe treballadora catalana i als sectors populars a organitzar-se, a reunir-se, a parlar, a debatre, a prendre acords com a classe i des de la classe, amb la finalitat de recuperar la iniciativa política en defensa de l’autogovern, les llibertats nacionals i els drets socials (arrencats per aquesta crisi estructural del sistema capitalista) en el camí cap a la construcció d’una futura República Catalana lluny de l’imperialisme, de l’OTAN, de la Unió Europea, i del sistema capitalista. El camí és necessàriament el contrari al que ens porten actualment: la República Catalana s’ha de construir des de la base, amb la participació de la classe obrera al capdavant de les iniciatives, per definir en el procés constituent el caràcter popular i democràtic d’aquesta República sobirana. En l’actual estat de les coses, en un moment de trencadissa accelerada del sistema sorgit dels Pactes de la Transició i de la Moncloa (“règim del 78”), de descomposició estructural de l’Estat de les Autonomies i de la repressió conseqüència de la involució democràtica del Govern de l’Estat, els comunistes del PCPC només podem estar al costat dels treballadors i treballadores de Catalunya.

En defensa dels drets laborals, socials i democràtics que tant van costar arrabassar a la burgesia oligàrquica espanyola i també a la catalana; en defensa dels drets bàsics com la reunió, la lliure opinió, la organització política, l’autogovern i l’autodeterminació, entre d’altres.

El PCPC considera que la manifestació del dissabte 11 és necessària i cridem a secundar-la. Cridem a la classe treballadora, tanmateix, a anar més enllà d’aquesta manifestació i a organitzar-nos a les fàbriques, als centres de treball, als barris…en assemblees democràtiques i obertes amb caràcter i consciència de classe, que siguin inclusives i amb esperit de creació d’una gran Plataforma democràtica i plural que empenyi cap a una Vaga General en defensa dels drets laborals, socials i nacionals contra la burgesia i la seva reacció, ben treballada, ben coordinada i ben planificada.

Un pas enorme però necessari, un pas que ha d’anar empenyent als pobles d’Espanya cap a la proclamació de la IIIª República a tot l’Estat. Aquesta lluita d’acumulació de forces ha d’estar encapçalada per la classe obrera de l’Estat. No ens enganyem: a l’actual correlació de forces, l’Estat Monàrquic s’ha mostrat momentàniament a si mateix i a la UE com un sòlid defensor dels seus interessos. És necessari no perdre de vista aquest fet objectiu. Per tant, la classe obrera s’ha d’organitzar enfront les burgesies amb la perspectiva revolucionària a l’horitzó.

Comitè Executiu del PCPC, 07-11-2017

PER LA Iª REPÚBLICA CATALANA SOCIALISTA!
PER LA IIIª REPÚBLICA SOCIALISTA CONFEDERAL!