Activitat del PCPC a la Mariola

Activitat del PCPC a la Mariola

El PCPC ha fet campanya aquest matí al barri de La Mariola. Josep Maria Baró, cap de llista al Congrés i Sisco García, cap de llista de la formació comunista al Senat, han parlat amb nombrosos veins del barri que es troben en serioses dificultats per cobrir les necessitats bàsiques.

L’alt index d’atur, els salaris de misèria i l’encariment dels subministres bàsics porten a situacions insostenibles per a milers de persones. Els candidats del PCPC han animat als veins de La Mariola a trencar amb el vot cautiu dels grans partits que s’obliden de les seves promeses en quan s’acaben les eleccions. La solució ha de venir del mateix poble mitjançant l’organització popular contra el sistema     d’explotació capitalista.

El PCPC, per millorar les condicions de vida del poble treballador plantejem entre els nostres objectius algunes de les següents mesures:

Treball: Posada en marxa de programes d´ocupació públic amb prioritat per a les famílies amb tots els seus membres a l’atur.
Vivenda: Creació de parcs públics de vivenda, foment del lloguer social, foment de l’autoconstrucció. Rebaixa de l’IBI en la vivenda habitual, fins a la gratuitat en les famílies amb una sola vivenda i que estiguin en situacions d’extrema pobresa, i increment del 100% en el cas de la segona vivenda buida. Impuls de les moratòries en el pagament d’hipoteques i subministres bàsics per als treballadors i treballadores que no puguin fer front als mateixos.

Plans de xoc davant de situacions de desabastiment i pobresa

– Beques suficients per a material escolar.

– Menjadors escolars i populars gestionats pels veins i veines per mitjà de cooperatives obreres i   municipals.

– Fixació del salari mig (1200 euros/mes) com a criteri bàsic per a l’accès a ajudes.

– Gratuitat del transport públic per a treballadors i treballadores a l’atur o amb contractes brossa, estudiants, pensionistes i jubilats amb pocs ingresos.

– Impuls del subsidi d’atur amb caràcter indefinit.

– Cobertura total de les necessitats educatives i socials de la infància i la joventut sense cost per a les famílies.

A la foto adjunta es visualitza la queixa d’un dels veins davant l’abandonament que pateix el barri.

Lleida a 7 de Desembre de 2015
Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC )