Acte polític i homenatge a Joan Sureda, 1r de maig 2019

Acte polític i homenatge a Joan Sureda, 1r de maig 2019

El passat dia 1 de Maig a la tarda, després d’un dinar popular per commemorar el Dia Internacional dels Treballadors, vam celebrar una assemblea amb els assistents al dinar i posteriorment, tal i com estava previst, l’acte de Homenatge al recentment desaparegut Joan Sureda, membre del Comitè Central del PCPC i Responsable de l’Àrea Antiimperialista.

Plena de gom a gom la sala d’actes de l’Ateneu Popular 1r de Maig, l’assemblea va consistir en que tothom que volgués pogués opinar sobre qüestions que li interessessin i generar un debat per poder donar peu a treure conclusions. Es van obrir diferents torns de paraules que van donar idees al Partit provinents de simpatitzants i amics del mateix.

L’acte Homenatge a Joan Sureda, començat a les 17h, va comptar amb la presència dels familiars directes del camarada, els quals van agrair profundament l’activitat. Molt ben conduit pel camarada Aritz Ilundain, aquest, després d’una emotiva presentació biogràfica del camarada, va donar veu a les camarades Mari Carmen i Montse, les quals van recitar poemes de Miguel Hernández i Maria Mercè Marçal.

El company Tamer Sarkis, membre del Comitè Antiimperialista, entitat que presidia el camarada Sureda va descriure com aquest el va influenciar, li va fer pensar, raonar, treballar en la cerca de la solidaritat internacionalista, l’humanisme, la Pau i l’anàlisi reflexiu i metodològic per arribar a l’èxit, a la troballa del subjecte.

Joan Sureda era un enamorat de Cuba i de Nicaragua, essent fundador del Comitè Antiimperialista, de la Plataforma Unitària i Popular contra la Guerra i l’OTAN, membre destacadíssim de Defensem Cuba i del Comitè Europeu en Defensa de la Revolució Popular Sandinista, arribant a ser Cònsol Honorífic de Nicaragua. El mateix President de Nicaragua, Daniel Ortega, i la seva esposa han enviat una carta lamentant personalment la pèrdua del company.

Posteriorment, es va fer entrega d’uns quadres pintats amb el retrat de Joan a l’Ateneu Popular 1r de Maig i al PCPC realitzat pels companys i companyes de la Brigada Artística Tina Modotti, i un altre va ser entregat a la seva família, la qual va rebre amb compromís militant, agraïment i molta emoció el mateix.

Finalment, la sala plena amb tothom dempeus va cantar la Internacional, puny alçat en Homenatge al nostre etern camarada Joan Sureda.

Des del PCPC i la J-PCPC, es comprometem a seguir l’exemple, la honestedat i el compromís revolucionari del nostre estimat camarada, company i amic Joan Sureda Casamor.

Joan Sureda: Hasta la victoria, siempre!

Partit Comunista del Poble de Catalunya i J-PCPC