Acte del 100 aniversari de la Gran Revolució Soviètica a Amposta

Acte del 100 aniversari de la Gran Revolució Soviètica a Amposta

  

És sabut per molts que portàvem preparant i planejant aquest acte des de feia mesos, perquè tot sortís el millor possible.

Es van repartir fulles, vam pegar pels comerços d’Amposta i Tortosa cartells convocant a l’acte, vam arribar a milers de persones per Facebook amb les publicacions diàries del dia a dia de l’URSS, on també anunciàvem l’acte.

Tot aquest treball va culminar el passat divendres 24 de Novembre, amb l’acte més gran fet mai a la ciutat d’Amposta pel PCPC el qual se suma a un conjunt d’actes fets a tota Catalunya i la resta de l’estat on està el nostre partit germà el PCPE. En aquest cas varem comptar amb la col·laboració de l’Associació Catalano-Russa de Cooperació Científica i Cultural.

Abans de començar les ponències es va fer entrega de la Condecoració del PCPC d’Amposta Cèl·lula Rogelio Iranzo, a tots els simpatitzants, amics i amigues del partit que sempre estan amb nosaltres, com una mostra d’agraïment per voler comprometre amb la causa del poble que no és altra que la lluita pel Socialisme i el Comunisme.

Acabat aquest reconeixement els militants que formem la Cèl·lula Rogelio Iranzo vam voler fer entrega al Camarada José Juan Ferre Fornós una placa com a mostra de reconeixement d’una vida dedicada al Partit Comunista i al Marxisme-Leninisme.

Després vam donar pas a les diferents ponències on van col·laborar dos camarades membres del Comitè Central i Comitè Executiu de Barcelona, Àlex i Enric, a més dels militants d’Amposta que van tractar diferents i amplis temes, des de la part històrica, passant per l’econòmica, així com tots els avenços que va significar per a la humanitat el sorgiment per primera vegada a la història del primer estat Socialista dirigit pels treballadors i pagesos al món.

Es van llegir també dues cartes que ens van enviar dos camarades: un des de Rússia Moscou el qual a més ens va enviar una bandera dels pioners amb les sigles del partit a Amposta i l’altre des de Kazakhstan. També vam agrair la donació que ens va fer un simpatitzant que es diu Florian López López, d’un quadre de Karl Marx de 1983.

Després de les ponències es va realitzar un torn de preguntes obrint-se així el debat, perquè encara que han passat 100 anys de la Revolució aquesta està tan vigent avui com el 1917. Fou l’any on els treballadors del món van iniciar el camí necessari per treure’s les cadenes de l’explotació capitalista, no sols pels pobles oprimits per l’Imperi Rus sinó per tota la humanitat.

Prova d’això són totes les revolucions que van venir després inspirades per l’exemple de 1917. Demostrant que és possible la Revolució a un sol país com ho van fer a Cuba, Corea, Vietnam, Xina, Laos entre moltíssims altres països al món.

Per aquest motiu va haver-hi durant tot l’acte una gran expectació.

La reflexió que treiem els i les comunistes d’aquesta jornada històrica sense precedents a la nostra ciutat és clara, sols amb la lluita dels i les treballadores aconseguirem el nostre objectiu que no és altre que la implantació del Socialisme per crear la nova societat d’homes i dones lliures.

El capitalisme és el passat, el futur és sense cap mena de dubte per al Socialisme i el Comunisme. La Gran Revolució Soviètica de 1917 avui està més vigent que mai.

Com deia el Camarada Karl Marx: “Treballadors del món uniu-vos”.

PCPC d’Amposta Cèl·lula Rogelio Iranzo