Acte a Olot al voltant del Tractat de Lliure comerç amb els EUA

Acte a Olot al voltant del Tractat de Lliure comerç amb els EUA

cartell.xarxes

CONVOCATÒRIA: Dimarts 3 de Març, 19h
Institut Municipal de Promoció, Olot

El proper dia Dimarts 3 de Març tindrà lloc un acte a Olot sobre l’acord d’Associació Trasatlantica de Comerç i Inversió (TTIP per les seves sigles en Anglès). Aquest acord, que s’està negociant entre els EUA i la UE, pretén establir una enorme àrea de circulació de mercaderies i inversions.

Una exemple de les nefastes conseqüències que tindrà per a la classe treballadora són el secretisme amb que s’estan portant les negociacions, l’escassa o nul·la aparició del tema en els mitjans de comunicació de la burgesia o la negativa de CiU (PP, PSOE i UPyD) a sotmetre l’assumpte a referèndum. I és que la aplicació d’aquest acord suposaria:

  • Un encariment encara més gran de l’educació, expulsant a l’estudiantat de classe obrera i popular.
  • Privatització de sectors públics com la sanitat, entrada dels monopolis sanitaris i farmacèutics.
  • La pèrdua de milers de llocs de treball i empitjorament de les condicions laborals.

A més hi hauria molts més sectors afectats: energia i medi ambient, el sector agricola-ramader, la indústria cultural i d’altres que ara mateix es desconeixen.

I és que inmmers en l’actual crisi estructural de sobreproducció, aquesta és l’única sortida que té el capitalisme per seguir augmentant la seva taxa de guany: destrucció de forces productives i privatització de serveis publics. Aïllant de cop totes les falses esperances de l’oportunisme d’un “Capitalisme de rostre humà” o “d’una Europa social”.

Davant aquesta situació és important que tota la classe obrera i els sectors populars siguin conscients del que suposaria l’aprovació del TTIP i en conseqüència s’organitzi per frenar-lo.

Per això us convidem a assistir a aquest acte immers en aquest objectiu. Us hi esperem.

 

Cèl·lula Olot
Partit Comunista del Poble de Catalunya