ACORD D’ENGRUNES AL SECTOR DE L’EDUCACIÓ

ACORD D’ENGRUNES AL SECTOR DE L’EDUCACIÓ

Des del PCPC denunciem que l’acord signat pel departament d’Educació del govern d’ERC i els sindicats grocs CCOO i UGT suposa un pas més en la precarització de les condicions de treball en el sector educatiu.


Aquest acord no recull cap de les reivindicacions fonamentals dels treballadors i les treballadores de l’Educació pel que fa a sou, jornada i estabilitat laboral, i només ofereix modificacions cosmètiques de les condicions laborals en el sector. Tampoc contempla un augment en la inversió per tal de millorar tots els dèficits i mancances de l’estructura educativa en el sector públic.


El sistema capitalista es troba en una profunda crisi econòmica que està precaritzant les condicions de vida de la classe treballadora i d’àmplies capes de la població. Al mateix temps, els governs de tots els països capitalistes, amb la complicitat dels sindicats grocs, estan liquidant gran part dels drets laborals i desmantellant tot el sector públic.


El sector de l’Educació pública a Catalunya no és aliè a aquest fet i està patint un fort procés privatitzador, al mateix temps que els seus treballadors i les seves treballadores veuen com les seves condicions laborals empitjoren dia rere dia.


És necessari aixecar un ampli front popular per defensar, tant les condicions de vida de la classe treballadora i les capes populars, com els serveis públics.


Des del PCPC cridem als treballadors i les treballadores del sector educatiu i al conjunt de la població a organitzar-se, tant a les diverses plataformes en defensa dels serveis públics com al sindicalisme de classe integrat a la Federació Sindical Mundial, per defensar una Educació pública i de qualitat.


Secretaria de Moviment Obrer i Sindical