A Ucraïna, ni guerra ni feixisme!

A Ucraïna, ni guerra ni feixisme!

ucrania3_cartel

Un cop més, com fa un segle, com si el “Potemkim” hagués arribat de nou als seus molls, els carrers d’Odessa han tornat a ser escenari d’una matança. Un cop més, desenes de persones que reclamaven llibertat i drets humans, han estat assassinades, com estan sent assassinades en altres parts d’Ucraïna. I, un cop més, cal que els treballadors de tot el móndespleguem la nostra solidaritat en defensa de la llibertat per lluitar contra les imposicions dels poderosos, els copsd’estat i el genocidi econòmic que les polítiques de l’FMI volen imposar als pobles d’Ucraïna.

Avui Ucraïna està dirigida per un govern colpista, que es recolza en grups feixistes. Un govern que el primer que ha fet ha estat negociar un rescat amb la UE i l’FMI comprometent-se a retallades socials (pensions, sanitat i educació), baixades de salaris (que acabaran per forçar noves baixades al nostre país) i privatitzacions. A més han intentat dividir els pobles d’Ucraïna prohibint la llengua russa i estimulant una confrontació entre nacionalitats.

Però els pobles d’Ucraïna han decidit no acceptar aquestes mesures. En moltes ciutats (i no només en aquelles on hi ha majoria Russa) el poble s’ha organitzat en fronts populars que s’oposen al govern colpista i exigeixen un gir social en què els drets dels treballadors augmentin en lloc de disminuir, en què les propietats publiques tornin al poble i en què es posi fi a la corruptela generalitzada. I, quan aquests s’han organitzat per defensar els seus drets socials i llibertats, el govern il.legítim ha passat a cometre crims cada dia més atroços. Des del cop de febrer la Junta colpista que governa a Kíev ha desencadenat la repressió més ferotge contra tots els defensors de la llibertat i els drets humans a Ucraïna. Ara per imposar el seu poder vol desencadenar una guerra civil de la qual responsabilitza Rússia i als moviments socials i sindicals.

Els colpistes denuncien ara infiltracions estrangeres, després d’haver-se recolzat en agents de la CIA que han atiat durant mesos les manifestacions a Kíev, d’emprar franctiradors contra la ciutadania per provocar el pànic, i de desestabilitzar el país amb atemptats i assassinats per justificar el cop d’ estat. Després d’haver estat posats al poder pels agents i els diners de la UE i els EUA, ara els colpistes clamen per la no intervenció de Rússia i altres països que no reconeixen el cop. A casa nostra coneixem molt bé la demagògia de la No Intervenció, ja la vàrem viure al 1936.

Malgrat les distorsions dels mitjans de comunicació, és evident que res d’això no podria haver succeït sense el suport ni la col•laboració dels governs de la Unió Europea i dels EUA. Amb la hipocresia que els caracteritza van promoure primer el cop feixista i ara la guerra, mentre ploriquejaven sobre com els preocupen els drets humans. Com si els treballadors i tota la ciutadania europea no sabéssim en què consisteix la seva veritable sensibilitat humana i social!

Si els governs de la UE estan contra la guerra i les matances a Ucraïna, el que han de fer és molt senzill: retirar els seus ambaixadors de Kíev i desconèixer la Junta feixista. I després demanar la formació d’un govern provisional d’unitat democràtica amb la participació de totes les forces antifeixistes ucraïneses. Un govern que persegueixi i castigui els feixistes i que organitzi unes eleccions lliures per barrar el pas al feixisme i a la guerra civil a Ucraïna.

Fem una crida a reclamar al govern espanyol que no reconegui el govern colpista. I al nostre poble, a donar tot el nostre suport moral i material als antifeixistes ucraïnesos.

CONTRA LA JUNTA FEIXISTA DE KIEV! NO A LA GUERRA!

Partit Comunista del Poble de Catalunya
Comitè Antiimperialista
PSUC viu
XSUC – Socialisme 21
Partido Socialista del Trabajo
Alternativa Ciudadana Progresista