A la memòria d’Esteban Cerdán Francés

A la memòria d’Esteban Cerdán Francés

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), expressa el seu profund pesar per la defunció del comunista Esteban Cerdán Francés, ocorreguda en el dia d’avui a les 19,30 hores. El PCPC, vol fer arribar el seu més sentit condol a la seva companya Dolores Soler Serrano, a les seves filles i fills i a la resta dels seus familiars.

Esteban Cerdán Francés, va ser un gran lluitador antifranquista i un demòcrata convençut en el postfranquisme, que va lluitar contra el sistema capitalista, pel socialisme i el comunisme. Va treballar en la mineria i en la siderometal·lúrgia, passant a representar sindicalment als seus companys en haver-ho ecollit aquests membre del jurat d’empresa, per la candidatura de les llavors il·legals CC.OO, desenvolupant altres càrrecs més elevats de caràcter sindical. En el seu temps de militant comunista va arribar a formar part del Comitè Central del Partit Comunista dels Pobles d’Espanya (PCPE).

El seu comportament de revolucionari exemplar, ens deixa un important bagatge sobre el coneixement i l’art de lluitar, tant en la tàctica del combat pràctic com en l’enfocament previ intel·lectual. El llibre “O todos o ninguno”, que descriu el desenvolupament de la vaga dels treballadors de “LAFORSA”, signat per ell i els seus companys de lluita, Manuel González i Simón Ródenas, retrata el record de la figura indomable d’aquest obrer revolucionari.

Barcelona, 5 de febrer de 2016.

Comitè Executiu del PCPC