El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC-Ponent) ha organitzat el seu acte central a la Plaça del Clot de les Granotes.
L’acte l’ha iniciat Ferran Nieto, Secretari General del PCPC, que ha fet una crida a la necessitat de recuperar la consciència de classe i la unitat de classe per combatre al sistema d’explotació capitalista. Tanmateix ha denunciat als partits defensors de la dictadura del capital i als qui pretenen enganyar amb les seves idees ” d´humanitzar i reformar al sistema capitalista “. Capitalisme significa: atur, desnonament, injustícies socials..No és possible aquesta reforma humanitzadora d´un sistema concebut per a l’explotació de l’home per l’home.
Seguidament, Sisco García, cap de llista del PCPC a La Paeria ha denunciat l’actual paper de les associacions de veins que estant dominades per 4 elements de l’establishment local i que fan “un treball” de desmobilització i d’impediment de la participació veinal i popular. El PCPC defensa la democràcia popular mitjançant la creació dels Comitès Populars de barri que han de convertir-se en instruments decisoris del poder popular amb capacitat de discutir i aprovar els pressupostos municipals. Tanmateix ha denunciat el caciquisme local i la ” política d’endollismes ” consistent en col.locar a la Paeria als qui tenen més vincles familiars i polítics enlloc de col.locar a la gent més preparada. Igualment García ha denunciat la política clientelar de la Paeria derivades de les ajudes socials.
La tercera ponent en intervenir ha estat Marisol Vargas, ex-tècnica de l’equip d’Hugo Chávez, que ha explicat el procés exitós de la Revolució Bolivariana. Vargas ha afirmat que “A Veneçuela va haver un procés de conscienciació de les comunitats per la base que va comportar el seu empoderament i d’allí van sortir les propostes per aconseguir els drets bàsics que se´ls havia negat fins llavors. La majoria social a Veneçuela, abans de la victòria electoral d’Hugo Chávez, no havien vist mai a un metge i l’analfabetisme era escandalós. Gràcies a les nacionalització de la indústria petrolera i de l’arribada de metges i mestres cubans la situació va canviar radicalment”. A Veneçuela ja no existeix l’ analfabetisme.