99º Aniversari de la Revolució d’Octubre: Acte polític a Barcelona.

99º Aniversari de la Revolució d’Octubre: Acte polític a Barcelona.

img-20161127-wa0018 img-20161127-wa0015

El dissabte 26 de novembre es va celebrar a Santa Coloma de Gramenet, Barcelona, l’acte polític commemoratiu del 99º Aniversari d’Octubre. Aquest any, el PCPC va organitzar la jornada enfocant-la en la lluita antiimperialista i l’internacionalisme proletari, dos eixos fonamentals heretats de la Revolució de 1917, i de màxima vigència i urgència avui dia.

Varem contar amb la presència de F. Badawi, delegat a Europa del Front Popular per a l’Alliberament de Palestina, del camarada J. Seven, del PC (Turquia) i del militant comunista sirià Yussef al Khatib.

Aquestes tres ponències, més la del PCPC, van oferir un valuosíssim testimoni de compromís militant des de la perspectiva de classe, remarcant la imponent unitat dels marxistes-leninistes del món àrab entorn del projecte antimperialista i internacionalista, i els llaços compartits amb els treballadors turcs i per extensió, de l’arc mediterrani, autèntic epicentre de les disputes imperialistes principals i secundàries.

Els camarades van rebutjar en múltiples ocasions la voluntat imperialista d’enfrontar a pobles i comunitats, mostrant la necessitat de la més àmplia unitat enfront de l’imperialisme genocida la punta de llança del qual a la regió és el feixisme islamista i el sionisme.

Davant un important públic, el PCPC, representat pel Responsable de l’Àrea Antiimperialista, J. Sureda, va subratllar el seu compromís de seguir treballant en els fronts de masses com la Plataforma Unitària i Popular contra la Guerra i l’OTAN, plataforma popular que encapçala les mobilitzacions per la pau, la sobirania dels pobles i la defensa de la sortida de l’OTAN i el tancament de les Bases, i en organitzacions de marcat caràcter antiimperialista com el Comitè Antiimperialista, en el qual el caràcter classista i de formació de quadres és notori, on moltíssims companys i companyes amb gran consciència s’aglutinen per marcar estratègies en comú en aquest camp.

Cal ressaltar que aquest mateix dia al matí es va realitzar l’Homenatge Pòstum al gran camarada Manuel Mora, que ens va deixar recentment, i es van tenir moments per recordar la figura del Comandant en Cap Fidel Castro Ruz.

Partit Comunista del Poble de Catalunya