80 Anys de l’aixecament feixista del General Franco

80 Anys de l’aixecament feixista del General Franco

antifeixistes

Aquest 18 de juliol, el Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), reivindiquem, la memòria històrica antifeixista dels homes i les dones republicanes, que van fer una lluita abnegada i valenta en la defensa dels interessos de la classe obrera i contra la dictadura militar franquista.

En el PCPC seguirem en la lluita per construir un món lliure d’explotació, misèria, guerres, que es el que avui ofereix el capitalisme als treballadors i treballadores.

Des del PCPC, volem recordar avui als milers de republicans, antifeixistes, revolucionaris que van lluitar per combatre al feixisme i també als que des de diferents països varen venir a defensar la República, entenent que el feixisme s’havia d’aturar en aquell moment i no deixar que s’enfortís com sí van fer les anomenades “democràcies occidentals” que van preferir una dictadura feixista a l’estat espanyol, abans que una República de caràcter popular.

Si aquí existís de veritat la democràcia, avui en dia la lluita contra el feixisme, seria la Festa Nacional a l’estat espanyol. Evidentment estem molt lluny d’esser així, els milers de republicans assassinats que encara estan en les cunetes, son un exemple de la “democràcia” que tenim.

El PCPC mai oblidarem la lluita dels homes i dones contra el feixisme i seguirem lluitant per enfortir la unitat dels treballadors i les classes populars per fer front a les polítiques favorables a la burgesia que realitzarà qualsevol govern que es formi a l’estat espanyol. Al mateix temps treballarem per consolidar un moviment popular que lluiti en contra de les guerres de l’imperialisme i contra l’OTAN . En definitiva seguirem lluitant pel Poder Obrer i el Socialisme.

Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC)
18 DE JULIOL DE 2016