8 de març i sempre: treballadores lluitant pel futur, construint socialisme

8 de març i sempre: treballadores lluitant pel futur, construint socialisme

Convocatòries:

  •  Barcelona, 8 de març a les 18:30h a pl. Universitat. Uneix-te al bloc comunista!
  • Lleida, 7 de març a les 19h a la Seu del PCPC (C/ Pau Clarís, 2 (altell)) (https://pcpc.cat/8-de-marc-a-lleida/)

El Partit Comunista del Poble de Catalunya i els Joves Comunistes del Poble Català  cridem a les dones treballadores a organitzar-se en la lluita per la defensa dels nostres drets i aixecar un moviment feminista de classe que conflueixi en el Front Obrer i Popular pel Socialisme.

Aquest 8 de març, dia internacional de la dona treballadora, és un dia més en la reivindicació constant que sostenim les dones treballadores per un món sense patriarcat i sense capitalisme.

Un 8 de març en el qual la crisi general i estructural del capitalisme ataca violentament els drets de la classe obrera, però que en la seva aliança amb el patriarcat, fa de les treballadores la baula més feble i sobreexplotat. En aquest model social imposat, caracteritzat per altra banda per la desigualtat i l’espoli a tota la classe obrera, seguim denunciant la desigualtat, la discriminació i l’opressió a la qual se sotmet a les dones treballadores.

Els elements que caracteritzen les nostres condicions laborals i de vida, segueixen sent i cada cop més, la precarietat, la discriminació salarial en totes les seves formes, liderem les majors taxes d’atur 26,9% enfront del 25,3 % d’homes, àmplia ocupació a la economia submergida i en el treball a temps parcial, feminització de la pobresa… encapçalades aquestes estadístiques per dones joves i immigrants.
Seguim sustentant, amb dobles i triples jornades, en molts casos, el treball de reproducció, no remunerat, socialment necessari (treball domèstic, reproductiu i de cures). Seguim sent víctimes de la violència de gènere estructural alimentada per una ideologia, uns valors i una cultura dominant descaradament sexista.

Aquest any se suma una nova agressió a les dones, amb l’avantprojecte de reforma de la llei de l’avortament (de defensa del no nascut, en realitat) que és un atemptat contra els drets de les dones, una agressió més que s’afegeix a la llarga llista d’agressions als drets socials, econòmics, educatius, laborals i de sal·lut que l’actual govern gestor de l’oligarquia, té l’honor d’acumular en aquest període, seguint l’estela marcada per anteriors governs, que sobreexplota la classe treballadora per sustentar el sistema. Però el cas de l’avortament és una agressió específica als drets humans de les dones i el seu dret a decidir sobre el més elemental, el seu cos, i sobre el més general, la seva vida . Amb la il·legalització de la interrupció voluntària de l’ embaràs es condemna les dones treballadores a l’avortament clandestí, amb els riscos que comporta per a la salut, o la maternitat obligada.

Per tot això, cada vegada és més urgent i necessària la incorporació de més dones a la lluita, per avançar en la destrucció del capitalisme i cap a la construcció d’un socialisme sense patriarcat, perquè les dones treballadores, amb extensa tradició de lluites no hem esperat que les coses millorin per si mateixes, hem buscat alternatives, ens hem rebel·lat, hem reivindicat els nostres drets i el nostre paper protagonista en el canvi de la història.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya i els Joves Comunistes del Poble Català cridem a les dones treballadores a organitzar-se en la lluita per la defensa dels nostres drets ia aixecar un moviment feminista de classe que conflueixi en el Front Obrer i Popular pel Socialisme.

Treballadores, sense nosaltres la lluita no funciona
Per un 8 de març de lluita i combatiu
Per un feminisme de classe
Lluitar fins a vèncer al capitalisme i el patriarcat
Pel socialisme – comunisme