8 de març, dia de la dona treballadora

8 de març, dia de la dona treballadora

El Dia Internacional de la Dona Treballadora es commemora aquest any en plena liquidació dels drets que milions d’obreres i obrers, amb la nostra lluita internacional i de classe, vàrem conquerir. I en plena lluita per restablir-los.

Som part fonamental de la classe treballadora, milions de camperoles, obreres, immigrants i emigrants objecte d’espoli i abusos. Som víctimes de les guerres imperialistes i de la crisi estructural del capitalisme decadent. Som treballadores explotades del camp i de la ciutat, estudiants excloses, parades, jubilades i pensionistes a les que se’ns està privant del pa, la casa i l’aigua, d’una remuneració i de condicions de treball dignes, de pau. Som també dones organitzades i lluitadores revolucionàries.

1marzofeministapcpc2

No és el dia de les Koplovich o les Letícies. Aquesta no és la seva causa.

Les organitzacions polítiques del reformisme fan els ulls grossos al caràcter classista de la nostra problemàtica, i redueixen la nostra lluita a un assumpte exclusiu de gènere, situant-nos generalment en el victimisme, en la rebequeria i a la defensiva.

Les comunistes sabem que la societat de classes va néixer prenyada de violència, violència de fortes contra febles, de classe en el poder contra classe oprimida. Sabem també que moltes de les desigualtats que com a dones treballadores sofrim, beneficien al capital que ens utilitza com a mà d’obra barata i li interessa que la naturalització de rols i la divisió sexual del treball ens mantingui lligades a tasques no remunerades de reproducció i cures.

Lluitem contra l’opressió de la dona treballadora, contra un ordre social que aprofita i necessita aquesta opressió com a engranatge de la seva dominació i com a vàlvula de fuita de les tensions que tal ordre social crea. La violència patriarcal és una de les formes que assumeix la brutalitat d’un sistema polític-econòmic-social, el capitalista, violent tot ell des de les seves podrides arrels.

Per això sostenim que la lluita per la nostra emancipació i la lluita per la destrucció del capitalisme són inseparables.
Lluitem per construir una societat en la qual la dona treballadora vegi garantits, en el plànol material, i no en l’abstracte, la seva emancipació i el seu accés a una total igualtat de drets. Volem pau, treball, salaris dignes i iguals als dels homes, guarderies, bugaderies, atenció mèdica i educació gratuïtes i universals, temps lliure, possibilitat de descansar, crear, investigar, governar, volar.

Volem poder decidir sobre ser o no mares, cosa avui a l’abast solament de les burgeses, ho volem per a nosaltres, dones treballadores. Volem la socialització de tot el treball socialment necessari. I lluitem per una societat en la qual totes les formes de sotmetiment, entre elles els hàbits, tradicions masclistes i rols patriarcals, siguin eliminats de les nostres vides.

Mai el capitalisme ens podrà garantir res de tot això que necessitem les dones treballadores. Un sistema que necessita retallar sempre més els nostres drets, explotar-nos, oprimir-nos, humiliar-nos més i pitjor. No caben rostres humans del capitalisme i de l’opressió patriarcal. No hi ha un altre futur per a les treballadores que lluitar per posar fi a tota explotació i construir un món d’igualtat i justícia.

Per poder dur a terme aquesta tasca, estem en el Partit Comunista i lluitem per la Revolució Socialista.

Organitza’t amb nosaltres en el PCPC
Per la derrota del patriarcat
Acabem amb el capitalisme