8 de Març contra tota explotació, la tasca es la revolució

8 de Març contra tota explotació, la tasca es la revolució

p_2017_8marzo_catalunya_imp

Ahir va ser possible

Les heroïnes de la Revolució d’Octubre van ser tot un exèrcit, i encara que els seus noms s’oblidin, el seu esforç viu en la victòria mateixa d’aquesta revolució i en totes les conquestes i assoliments de les dones treballadores de la Unió Soviètica (Kollontai).

Avui ens poden semblar corrents, però al 1917 van ser pioneres a nivell mundial, obrint el camí a conquestes en altres països.

– Establiment d’igual salari per igual treball, una cosa revolucionària en l’època.

– Incorporació de les dones al món laboral en tots els sectors.

– Permís retribuït per maternitat i embaràs. Vuit setmanes de llicència de maternitat plenament remunerada, recessos per a la lactància i instal·lacions de descans a les fàbriques, serveis mèdics gratuïts abans i després del part i bons en efectiu.

– Matrimoni civil.

– Procediment de divorci.

– Extinció de la distinció legal entre fills legítims i il·legítims.

– Llicència menstrual, dies de descans mensuals per a les dones. En la història de la protecció a la dona obrera, la URSS va ser probablement única en això.

– Legalització per primera vegada al món del dret a l’avortament, que es realitzava als hospitals de forma gratuïta.

– Dret al vot i ser triada per a càrrecs públics.

-Alliberament del treball domèstic i socialització de les tasques (cases de maternitat, parvularis, jardins d’infància, escoles, menjadors populars, bugaderies populars, centres de reparació de roba).

– Alfabetització com a pas imprescindible per a l’emancipació

Avui és necessari

El sistema no se sosté, moribund, pretén per tots els mitjans, carregar el pes dels costos socials de la crisi sobre les espatlles de les dones, fomentant la seva retirada del mercat laboral i la seva dedicació a la cura i criança de les persones.

Reclamar drets post-franquistes o estats de benestar és una pèrdua de temps i energia, doncs ni tan sols amb aquests, les dones treballadores havíem aconseguit la igualtat ni al món laboral ni en les principals tasques vitals.

L’única sortida passa per prendre consciència de la situació i organitzar-nos per defensar-nos conjuntament d’aquests atacs a la classe treballadora i les capes populars. A més de treballar per construir les bases per a una nova societat:

Destrossar l’aparell de l’estat burgès: Estructura i Superestructura. model família, ideologia de l’amor burgès, estereotips, cosificació… Ahir va ser possible i avui, 100 anys després, es fa necessari. Ser feminista i ser comunista és la manera més conseqüent de ser dona i treballadora en un sistema d’explotació que no hem triat.

És adquirir consciència de la nostra condició de doblement oprimides i passar a l’organització de la nostra força revolucionària per abolir el patriarcat i la família patriarcal i derrotar al capitalisme. No caben petites parcel.letes, tot o l’esclavitud.

Per a això és necessari desenvolupar un FRONT OBRER I POPULAR PEL SOCIALISME al que et convidem a sumar-te.

Organitza’t amb nosaltres en el PCPC!
Per la derrota del patriarcat!
Acabem amb el capitalisme!

Partit Comunista del Poble de Catalunya