79 anys de la barbàrie a Amposta !

79 anys de la barbàrie a Amposta !

17499159_1453092594730037_6597622662280288994_n

Ni oblidem ni perdonem, Amposta antifeixista sempre!

Aquest any 2017 es compleixen 79 anys des de que el feixisme bombardegés, destruís i massacrés a la població Republicana d’Amposta . El mes d’Abril és el mes de la República, el mes on es commemora que gràcies als esforços populars la República Espanyola fos proclamada l’any 1931.

Però per a nosaltres els Comunistes Ampostins i per als veïns i veïnes d’Amposta, són unes dates de sentiments totalment contraris, per una part és per a nosaltres un orgull celebrar el dia 14 d’Abril com el dia de la República.

Per l’altra part el sentiment de ràbia, de terror i d’impotència per els fets que van ocórrer en el mateix mes de 1938 on les tropes feixistes entraven a la ciutat d’Amposta desprès d’un fort setge i d’un bombardeig constant i ferotge contra la població Ampostina.

Població que va defensar junt amb l’exèrcit Republicà la ciutat, com així ho demostra la línia fortificada de trinxeres republicanes que existeix a la ciutat d’Amposta.

Amposta fou una ciutat molt important durant tota la guerra , encara que des dels primers mesos de guerra fins 1937 va ser governada per anarquistes , que si bé van implementar millores socials en algunes qüestions, com va ser la reducció de la jornada de treball per als jornalers del camp, o la socialització de la pesca de basses . Van cometre per altra part una sèrie de accions que desprestigiaven a la república fins l’extrem de tenir que intervenir la Guardia d’Assalt per posar ordre al caos que van provocar.

Des d’aquell moment la població romandria en pau fins que els bombardejos de l’aviació feixista Italiana i Alemanya sembraren els primers morts a causa dels cruels bombardejos a una ciutat, que en un principi no era una ciutat militar.

Molts supervivents, sobre tot la gent compromesa amb la República o que havia lluitat decididament per defensar-la , van fugir amb el poc que tenien cap a Barcelona i altres indrets , quan van veure que la caiguda d’Amposta era evident e inevitable. Fugien sabedors de les barbaritats que les tropes feixistes feien als pobles que anaven conquerint, barbaritats i crims que van continuar durant bastants anys un cop acabada la guerra.

Ja fa més de 79 anys de la destrucció del Pont Penjant d’Amposta, de les escoles, del bombardeig de cases, del saqueig i del terror que va representar l’instauració del feixisme i volem com a comunistes, recordar tant avui com sempre, als homes i dones que van ser perseguits, empresonats, torturats, i en altres casos assassinats per aquest sistema irracional.

Camarades soldats, Camperols , Treballadors ,veïns i veïnes, Comunistes, Republicans i Revolucionaris !

La vostra memòria no esta morta, perviu amb nosaltres els fills i filles del Poble Treballador!

ORGANITZA’T AMB EL PARTIT COMUNISTA PER GUANYAR LA LLUITA AL FEIXISME !

PCPC Amposta