Pel poder Obrer i la República Socialista

Pel poder Obrer i la República Socialista

cartell

Intervenció del camarada Secretari General, Ferran Nieto en el darrer acte on va participar el PCPC:

Companys i companyes, el Partit Comunista del Poble de Catalunya, davant la coronació de Felip
VI, manifesta:

  • El capitalisme, i concretament el capitalisme espanyol, està patint una profunda crisi, de caràcter sistèmic. El capitalisme, i per tant els capitalistes, i els gestors del capitalisme, necessiten augmentar l’explotació dels treballadors i treballadores, necessiten augmentar la repressió contra el moviment obrer i popular i necessiten generar nous consensos socials i polítics que legitimin el mode de producció i d’explotació capitalista.
  • La coronació del borbó forma part d’aquesta nova transició que intenta mantenir al poder a una oligarquia com a facció dominant d’una classe social, la burgesia.
  • La qüestió, companys i companyes no és de més o menys democràcia, no es tracta de canviar una monarquia parlamentària burgesa per una república burgesa. No es tracta d’un dèficit de democràcia o de desenvolupar la constitució en sentit progressiu, o de democratitzar els mercats, o de guanyar quotes de llibertats. El capitalisme assumeix la democràcia formal que pot assumir en funció dels seus interessos de classe, companys i companyes no es tracta de democratitzar el capitalisme! No es tracta de que Gas Natural, el Banco de Santander, La Caixa o Panrico actuïn de forma més democràtica. No hi ha capitalisme humà! No hi ha capitalisme democràtic! Els treballadors i treballadores només tenim futur si construïm el nostre futur! Per això el Partit Comunista del Poble de Catalunya lluita pel Poder Obrer!
  • Parlem de Poder Obrer, perquè no ens definim com la gent, ni som les persones, no som la ciutadania i no som el 99%. Companys i companyes nosaltres som treballadors i treballadores. Nosaltres som els que treballem i no posseïm res, treballem a les fàbriques, a les oficines, als mitjans de transport i a les obres. Treballem als hospitals, a les escoles i als bars. I nosaltres, els treballadors i treballadores, érem, som i serem el subjecte que ha de fer la revolució, nosaltres, els que només posseïm la nostra força de treball som els que hem de construir la República. Per això els i les comunistes lluitem per una república socialista, perquè no hi ha capitalisme bo per als treballadors, el capitalisme només ens ofereix atur, explotació, violència i misèria. La nostra tasca és construir el socialisme, el govern dels treballadors per als treballadors, perquè ni necessitem reis, ni necessitem patrons. SI NOSALTRES TOT HO PRODUIM NOSALTRES TOT HO DECIDIM!
  • I per últim, parlem d’autodeterminació, perquè la llibertat dels pobles està a l’ADN dels i les comunistes, però autodeterminació no és un referèndum per escollir estar a la Unió Europea dins d’Espanya o a la Unió Europea com a estat català. Igual que per als treballadors i treballadores no ens representa cap canvi significatiu escollir en referèndum entre una monarquia parlamentaria o una república burgesa com la francesa, la italiana o la grega. 

Avui la lluita no és per millorar el capitalisme, avui la lluita és per destruir les cadenes del capitalisme i construir el socialisme! La lluita de la classe obrera catalana és pel poder obrer, l’autodeterminació i la República Socialista.

Visca la lluita de la classe obrera!