Solidaritat amb els professors de Sant Andreu de la Barca

Solidaritat amb els professors de Sant Andreu de la Barca

Des del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) volem manifestar tot el nostre suport cap als onze professors d’EI Palau de Sant Andreu de la Barca.

Novament s’acusa els treballadors d’un institut d’un presumpte delicte d’incitació a l’odi per haver introduït a les aules el debat polític per fomentar l’esperit crític del seu alumnat.

El govern del Partit Popular va imposar unes eleccions a Catalunya com a últim intent de doblegar la voluntat del poble català, però el seu pèssim resultat electoral no esgota les diferents vies de repressió que té el Govern Espanyol.

No han passat ni dues setmanes de les il·legítimes eleccions del 21D que apareix un nou exemple més de l’escalada de repressió que està patint el poble treballador català, com a conseqüència de la permanència de l’aplicació de l’article 155 de la C.E, que en aquest cas torna a incidir en l’àmbit educatiu.

Els/les docents com la resta dels treballadors/es hem de tenir clar que aquestes detencions són una acció més en aquesta pèrdua de drets i llibertats que patim el poble català. Són el resultat de la lluita que confronta, en aquest moment, la burgesia catalana, amb el seu projecte d’estat català; i la burgesia espanyola, defensora del Règim monàrquic del 78 hereu del Franquisme; per poder mantenir el seu poder econòmic, polític i social davant la crisi estructural que pateix no només el sistema capitalista a Catalunya, sinó també a la resta de l’estat espanyol i en definitiva al món globalitzat en el qual vivim.

Així aquests judicis en tràmit són el resultat del moment actual en el qual vivim els/les obrers/res on clarament l’Estat Monàrquic Espanyol juga a la perfecció el seu paper d’estat opressor.

Però no podem oblidar que dins de qualsevol estat capitalista, sigui República Catalana o Monarquia Espanyola… la classe treballadora no tindrà garantits els seus drets socials i democràtics, perquè vivim sota l’explotació de la burgesia independentment de la seva nacionalitat o estat.

En aquest conflicte polític, on la classe treballadora està demostrant estar altament polititzada, els docents heu de ser un exemple de lluita organitzada per defensar no només els vostres drets laborals i socials, sinó també la defensa del dret inalienable d’autodeterminació del poble català.

ATUREM LA REPRESSIÓ DEL RÈGIM MONÀRQUIC BURGÈS!
PER LA REPÚBLICA SOCIALISTA CATALANA!
PER LA REPÚBLICA SOCIALISTA DE CARÀCTER CONFEDERAL!
VISCA LA CLASSE OBRERA!
NO PASSARAN!

Partit Comunista del Poble de Catalunya