25N: Dia Internacional de lluita contra la viòlencia cap a les dones

25N: Dia Internacional de lluita contra la viòlencia cap a les dones

El 25 de Novembre, dia internacional de lluita contra la violència cap a les dones, el Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i la seva Joventut (J-PCPC) surt al carrer per denunciar la xacra que significa la violència de gènere, ja sigui aquesta física, psicològica, econòmica o sexual que sistemàticament s’exerceix contra les dones, en el sistema capitalista i patriarcal.

Les denúncies de violència masclista a Catalunya, només en el 2017, ascendeixen a 12.789, és a dir, 35 denúncies diàries. Durant aquest 2018, fins al tercer trimestre, portem 9.880 denúncies segons dades de la Generalitat de Catalunya. Són xifres alarmants que evidencien una violència estructural cap a les dones, aquesta violència abasta no només les morts, sinó també l’explotació sexual, els ventres subrogats, explotació laboral, matrimonis forçats, adopcions il·legals, avortament selectiu o l’abandonament de les nenes, mendicitat forçada, assetjament sexual i laboral, violacions. La situació és global, l’OMS ha declarat que la violència cap a les dones té caràcter de pandèmia al món.

No només les xifres de dones assassinades i agredides són molt altes, s’afegeix el problema que el sistema permet la impunitat dels culpables i normalitza la violència si no és extrema, l’aparell judicial, els mitjans de comunicació, la publicitat, l’aparell cultural, al servei de la ideologia dominant perpetuen la violència i propicien la criminalització i culpabilització de les víctimes i la impunitat d’agressors i assassins. La violència cap a les dones és institucional, estructural i contínua, les institucions doten d’escassos recursos a les polítiques contra la violència i les lleis les apliquen masclistes togats i organismes de clar biaix patriarcal.

En els llocs de treball la dona treballadora pateix l’assetjament sexual, la bretxa salarial, els treballs feminitzats, la precarietat o els abusos de poder, situacions a què està exposada quotidianament resultant de la seva condició de classe i gènere.

La violència de gènere és present en tots els àmbits socials, en el privat i en el públic. En la intimitat, al carrer, als llocs de treball i en les institucions, per tot això que avui, 25 de novembre, els comunistes i les comunistes sortirem als carrers per l’emancipació de la dona. És necessària la lluita per una vida lliure de violència vers les dones i per a això, cal derrotar el patriarcat i acabar amb el capitalisme, sistema, violent en si, que vol a les dones submises, explotades com a treballadores i com a dones, encadenades a les tasques domèstiques i de cura, a la reproducció i a la família, que perpètua l’opressió, el 25 de novembre i cada dia. Perquè la teva lluita decideix, organitza’t perquè no hi hagi ni una menys.

DONA, ORGANITZA’T AL TEU LLOC DE TREBALL, AL BARRI, AL SINDICAT!

ORGANITZA’T AL PARTIT COMUNISTA!

PER LA FI DE LA VIOLÈNCIA CAPITALISTA I PATRIARCAL!

PER UNA SOCIETAT SENSE EXPLOTACIÓ I OPRESSIÓ!

Partit Comunista del Poble de Catalunya