200 aniversari de Marx al teatre

200 aniversari de Marx al teatre

Convocatòria: Dissabte 1 de desembre a l’ Ateneu Popular 1 de Maig, al C/ Concili de Trento, 130, baixos interior, 18h. puntual, entrada gratuïta.

El proper dissabte 1 de desembre representarem l’obra de teatre “Un fantasma recorre Europa” en commemoració del 200 aniversari de Karl Marx.

Adjuntem la sinopsi de la representació escrita per la mateixa companyia teatral:

Us presentem Un fantasma recorre Europa, obra de teatre inspirada en la gegantina figura de Karl Marx, el barbut de Tréveris, Alemanya. Una de les figures cabdals no només del pensament polític de tots els temps, sinó de la economia, la societat i la cultura. No en va, el pensament marxista és “guia per a l’acció” en paraules de Lenin. I així ha estat: el marxisme, pedra angular del socialisme-comunisme juntament amb el leninisme, ha estat i és el motor ideològic i organitzatiu dels Partits Comunistes arreu del Planeta i font ideològica de les principals revolucions del s. XX, amb el precedent de la Comuna de Paris de 1871, viscut pel propi Marx.

Un recorregut vertiginós i interactiu, de tonades dramatúrgiques brechtianes combinades amb el “savoir faire” modern i sense complexos de la direcció de l’obra. Un passatge vital al passat, present i futur: amè i emocionant; barreja d’humor, senzillesa i musicalitat en mans de set actrius i actors que ens faran gaudir -de ben segur-, i reflexionar -també segur- sobre el més important que ens podem plantejar a la nostra existència: la nostra realitat com a classe i com transformar aquesta.

Grup de Teatre Ramon Casanellas, octubre 2018.

Direcció:
Maria Donoso (Actriu del Teatre Kaddish, entre d’altres. Ha estudiat a l’Escola Eòlia Direcció i Interpretació).

Dramatúrgia:
Xavier Padullés (Professor en excedència de l’Institut del Teatre de Barcelona. Dramaturg. Historiador i activista cultural).

Coordinació, so, llums i músiques:
Vicenç Armero (Activista cultural).
Ramón Vidal.

Partit Comunista del Poble de Catalunya