1r de Maig 2019: República, Socialisme, Autodeterminació!

1r de Maig 2019: República, Socialisme, Autodeterminació!

Aquest 1r de Maig, el PCPC i la seva Joventut, hem tornat a sortir als carrers de les principals ciutats catalanes a portar la veu i el missatge de la classe obrera conscient al conjunt dels treballadors i treballadores.

Donada la situació d’agreujament d’explotació i opressió que patim com a classe, el PCPC i la J-PCPC proposem coordinar, enfortir i organitzar les lluites obreres i populars, per anar cap al Front Obrer i Popular al Socialisme (FOPS), que uneixi, coordini i avanci les posicions classistes.

En aquest sentit, tal i com va quedar reflectit a la intervenció a Barcelona al finalitzar la manifestació davant centenars de persones, el Partit segueix acumulant forces en un creixement qualitatiu i quantitatiu que permet seguir impulsant, participant, organitzant i coordinant diverses tasques importantíssimes: moviment popular i assembleari als barris contra els desnonaments, la precarietat i les retallades; gran tasca al moviment pensionista; recuperació d’associacions de veïns i veïnes, de casals de gent gran; treball classista als sindicats, als centres de treball i als moviments populars com els CDR’s, al moviment republicà, al moviment per la Pau i la solidaritat internacionalista i d’altres, com la reactivació d’un moviment cultural al servei de la classe obrera.

El camí és aquest. El marxisme a més d’una cosmovisió, és una guia per a l’acció, i depèn de la realitat concreta al moment concret saber com i quan podem intervenir, crear, organitzar i poder, així, elevar el nivell de consciència dels treballadors i treballadores per estendre les lluites concretes, dotar-les de contingut més enllà d’allò immediat i convertir, transformar, orientar de forma classista i revolucionària aquestes expressions per tal de posar-les al servei de la nostra classe.

República, socialisme i autodeterminació són 3 eixos fonamentals en l’horitzó actual. El sistema està esgotat i només pot oferir més explotació, opressió, misèria i guerra. Mai més tornarem a l’Estat del Benestar: ans al contrari, el capital es prepara, com ja hem vist, per la següent onada de crisis. Ja tenim el filo feixisme reaccionari situat al Parlament, ben visible i totalment normalitzat, al servei dels grans empresaris i de capes mitges burgeses per tal de fer-lo servir com a gestor quan ells considerin que el seu sistema perilla. Serà en propers esclafits socials quan veritablement s’aguditzi la repressió política i social a l’Estat Espanyol conforme s’aguditzin les contradiccions pròpies del sistema i provoquin la reacció popular. També s’ha blanquejat el PSOE, situant-lo des dels mitjans burgesos com una força d’esquerra. Continua la deriva a la dreta de les despulles socialdemòcrates a l’esquerra del PSOE perfectament integrades i tolerades pel sistema, un autèntic dic de contenció per evitar el desbordament del capitalisme espanyol.

De nosaltres, els comunistes depèn el futur. República, socialisme i autodeterminació són les receptes per aguditzar les contradiccions del sistema i confrontar la barbàrie.

El Partit Comunista i la Joventut entenem que s’ha de fer un pas al front i situar les contradiccions al descobert. Parlar per, cap, des de i amb la classe. Organitzar la Revolució i crear el Poder Obrer i Popular. Unificar lluites per assolir victòries.

El Partit Comunista i la Joventut valorem molt positivament que cada cop més treballadors i treballadores i més estudiants s’impliquin amb el projecte revolucionari marxista-leninista de la classe obrera. Valorem molt satisfactòriament la feina desenvolupada en aquests darrers mesos que s’ha vist visualitzada en una jornada del 1 r de Maig on es constata el creixement de les files revolucionàries arreu del territori català.

Partit Comunista del Poble de Catalunya

Barcelona, 2 de Maig de 2019.