1r de maig 2019: República, Socialisme, Autodeterminació! Cap al Front Obrer i Popular al Socialisme!

1r de maig 2019: República, Socialisme, Autodeterminació! Cap al Front Obrer i Popular al Socialisme!

Els i les comunistes del PCPC i la seva Joventut (J-PCPC), defensem en aquest 1r de Maig, Dia Internacional de les Classes Treballadores la necessitat de conformar un bloc de classe, el Front Obrer i Popular al Socialisme (FOPS), per tal d’assolir la ruptura amb la Constitució monàrquica i burgesa que ens manté oprimits i explotats des de la fi del feixisme franquista.

Els treballadors i treballadores, que dia a dia perdem drets laborals, sindicals i socials degut a la regressió de l’Estat dels capitalistes, necessiten urgentment recuperar la consciència de classe. El PCPC i la J-PCPC proposem crear estructures útils als interessos de la classe obrera i tornar a oferir al conjunt del poble espanyol i català sortides davant la deriva autoritària del capitalisme nacional i internacional, que ja no té res més a oferir que mort, fam, misèria, guerres, opressió i sobreexplotació.

És el moment d’organitzar-nos i acumular forces per trencar l’estatus quo, l’ordre imperant, en un procés constituent cap a la República Socialista a l’Estat Espanyol. Aquest procés l’hem de dirigir els treballadors i treballadores, dotar-lo de contingut de classe i per tant, que serveixi a la majoria treballadora enfront el gran capital. Són 3 eixos bàsics:

Una República que garanteixi el trencament amb la Monarquia, el gran capital, la OTAN, la Unió Europea, l’euro i l’FMI.

El socialisme, que garanteixi el benestar social de la majoria treballadora, el caràcter públic dels mitjans de producció, el control de l’Estat al servei de la classe obrera, la sobirania nacional, la cultura de la Pau i la neutralitat en els afers internacionals, a més de l’internacionalisme proletari.

L’autodeterminació dels pobles que ho desitgin, com el català, que puguin veure les seves aspiracions realitzades i enfortides en un marc de lliure adhesió amb la República espanyola, donant així una sortida justa i definitiva a la qüestió nacional.

Els i les comunistes del PCPC i la J-PCPC apostem com a primer pas la necessitat de convocar una Vaga General obertament política que permeti abordar els reptes de construcció de la nova societat per la qual lluitem.

Barcelona, 25 d’abril de 2019.

Comitè Executiu del PCPC i la J-PCPC