1er de Maig a Barcelona

1er de Maig a Barcelona

Participació del PCPC a la manifestació

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) hem sortit novament aquest primer de maig per reivindicar els drets de la classe obrera. Ho hem fet a la manifestació de la tarda amb les organitzacions sindicals alternatives reivindicant un primer de maig combatiu i de classe davant del sindicalisme burocràtic de prebendes que a cop de subvencions pels governs de torn preten imposar la pau social i la desmobilització. Prova d´aixo són les poc més de 4000 persones que van concentrar a la manifestació del matí (CC.OO i UGT) a Barcelona tenint en compte que aquesta província té més de 5´6 milions de persones. Sens dubte un mal homenatge als màrtirs de Xicago.

El PCPC estem contra el Pacte Social imposat pels sindicats del sistema que pretenen seguir enganyant a la classe obrera fent-la creure que es poden obtenir millores dins del capitalisme. Un sistema basat en la defensa de la propiesta privada dels mitjans de producció que sols ens pot oferir explotació, guerres i injustícies socials. 

Davant d´aquest escenari desolador de precarietat, atur i sobreexplotació que fa que 12 milions de persones visquin sota el llindar de la pobresa on cada dia resulta més difícil posar el plat a taula, és necessari que la classe obrera s´organitzi en estructures sindicals i polítiques pròpies. És imprescindible recuperar el sindicalisme de classe contrari al pacte social i enfrontat a la burocràcia sindical.Un sindicalisme amb la ideologia pròpia de la classe treballadora, contra la ideologia burgesa i que construeixi unitat sindical. Un sindicalisme internacionalista, capaç de sentir la solidaritat de classe i oposar-la a l’egoisme patrioter que ens enfronta com a classe per raó del país de naixement. Un sindicalisme compromès amb la pau que denunciï l’imperialisme a l’OTAN i les seves guerres.

Obreres i obrers organitzats en estructures de classe independents dels interessos patronals i els seus representants; estructures assentades a la Unitat Combativa de la Classe Obrera i organitzades des de la base a Sindicats de Classe i als Comitès per a la Unitat Obrera (CUO).

El PCPC fem una crida també a la classe obrera i als sectors populars per a que confronti la política bel.licista del govern espanyol que envia armes a l´exèrcit feixista d´Ucraïna i que preten doblegar la despesa militar fins al 2 % del seu PIB. Els diners de les nostres pensions, de l´educació, la salut i altres despeses socials  se´n van cap als pressupostos de guerra. Madrid serà la propera cimera de l´OTAN els propers 29-30 de Juny. Caldrà organitzar la resposta a Barcelona també. De fet el PCPC porten mesos treballant amb 30 entitats més dins d´una plataforma catalana contra l´OTAN i les bases militar.

Fem una crida a classe obrera i sectors populars sense distinció de la seva situació laboral a sumar-se a les files del Partit Comunista del Poble de Catalunya.

AVUI MÉS QUE MAI, ORGANITZACIÓ!

LA TEVA LLUITA DECIDEIX !

VISCA EL 1r DE MAIG!

VISCA LA LLUITA DE CLASSE OBRERA !