19 Febrer Vaga a la Petroquímica de la província de Tarragona

19 Febrer Vaga a la Petroquímica de la província de Tarragona

Des del Partit Comunista del Poble de Catalunya recolzem, donem tot el nostre suport i ens afegim a la convocatòria de Vaga del 19 de febrer a la Petroquímica de la província de Tarragona.

Mostrem tota la nostra solidaritat amb les justes reivindicacions dels treballadors del sector petroquímic. La situació que es viu als centres de treball i a la ciutat, és insostenible.

Davant de l’actual moment de divisió sindical o la no afiliació en el sector, cal superar aquesta situació i aconseguir la unió de tots els treballadors en defensa dels seus interessos per poder avançar en la conquesta de drets.

Endavant, visca la lluita de la classe obrera!
Sense unitat de classe no hi ha victòria!

Partit Comunista del Poble de Catalunya

Us deixem el manifest elaborat de cara a la jornada de Vaga del dia 19. amb els principals punts.

Per una seguretat real i un pla d’emergències necessari.

Perquè el nostre treball i ciutat sigui més segura i digna, exigim:

1. Drets laborals per no ser obligats a treballar en males condicions.

2. Augmentar el manteniment preventiu, substitució d’equips antiquats i danyats amb una plantilla suficient.

3. Instal·lació d’analitzadors per planta de tots els productes tòxics i perillosos. Accés directe de tota la informació obtinguda al conjunt de la població.

4. Jornada laboral ajustada al nostre temps de desenvolupament cientificotècnic i descans, eludint l’excés de feina i estrès; garantint que les persones estiguin descansades i lúcides. Remuneració suficient perquè els treballadors no es vegin obligats a allargar la jornada amb hores extres. Suprimir la flexibilitat horària. Tant flexibilitat com hores extres repercuteixen negativament en seguretat i conciliació familiar.

5. Acabar amb la subcontractació que genera major inseguretat per la rotació de centre, la falta d’accés a informació específica i formació de la zona, les pitjors condicions laborals, etc. A més d’una realitat en la qual existeixen treballadores de primera i de segona, donant lloc a un ambient competitiu, tòxic i generador d’inseguretat.

6. Reconeixement de les baixes per accident laboral i malalties professionals. Dins d’un sistema sanitari públic que posi en el centre la salut de les persones, lluny de la complicitat entre patronals i mútues, que obliguen moltes vegades als treballadors a incorporar-se abans de la seva total recuperació.

7. Suprimir el criteri del Decret 30/2015, que fixa la responsabilitat sobre el dimensionament correcte dels mitjans per a garantir una resposta adequada davant una emergència en el titular de les instal·lacions. Aquesta garantia no es compleix quan aquest deure és assumit pels titulars de la instal·lació o activitat. Es permet que una sola persona operi tota una instal·lació (Panell i camp). L’administració ha d’obligar les empreses a comptar amb equips de primera i segona intervenció davant les emergències de manera permanent, com ja apareixia en el Decret 82/2010 (derogat pel D30/2015).

8. Control de la producció per part de les treballadores. Sent nosaltres els qui treballem i portem endavant l’activitat, som la garantia que aquesta es desenvolupi conforme els interessos de la societat, que també són els nostres: amb major seguretat, respecte al medi ambient, unes condicions sanes i dignes de vida, etc.