12M – VOTA NUL: VOTA CONTRA LA UE, L’€ I L’OTAN

12M – VOTA NUL: VOTA CONTRA LA UE, L’€ I L’OTAN

El proper 12 de maig el president de la Generalitat, Pere Aragonés, ha convocat eleccions anticipades amb l’excusa de no poder aprovar els pressupostos autonòmics per la negativa del grup parlamentari d’En Comú Podem a pactar-los.


Aquest avenç electoral és reflex de l’atzucac polític a Catalunya, on els eixos Catalunya-Espanya i esquerra-dreta estan per definir, a causa de la incapacitat per recuperar el projecte unitari dels corrents de l’entramat independentista per enfrontar la proposta del PSOE pel retorn a un autonomisme recuperat amb millor finançament (incloent-hi llei d’amnistia), però allunyat de l’Estat republicà independent que anhelava la burgesia catalana per exercir el seu model d’explotació capitalista.


La suposada pugna per si s’incloïa o no en els pressupostos les partides destinades a realitzar el projecte especulatiu del Hard Rock a Tarragona, és només l’excusa pactada entre ERC i En Comú Podem per avançar les eleccions i intentar trobar unes noves majories parlamentàries de l’ordre sistèmic. La fracció burgesa que ha renunciat a la ruptura amb l’Estat monàrquic necessita un govern que permeti completar allò pactat a Madrid, donant legitimitat electoral i encaix a Espanya del nou cicle autonomista, fruit de la derrota temporal del projecte independentista.

En aquest escenari, el vot nul es planteja com una tàctica de lluita conscient. El PCPC crida la classe obrera i tots els sectors oprimits a utilitzar el vot nul no com una mostra d’apatia política, sinó com una negativa activa a validar un sistema que perpetua l’explotació de la classe obrera i les capes populars. En emetre un vot nul, l’individu expressa el rebuig a la il·lusió d’elecció en un context controlat per interessos burgesos.


En lloc de dipositar la confiança a les urnes, el PCPC insta la classe treballadora a organitzar-se al voltant de la lluita conscient pel socialisme. Des d’aquesta perspectiva, denunciem que amb el debat sobre el referèndum les burgesies espanyola i catalana han aconseguit eliminar altres debats fonamentals on els treballadors i les treballadores ens juguem els nostres drets bàsics: Treball, habitatge, salut, la pau. Amb els seus mitjans potents les diferents burgesies han aconseguit que es deixi de parlar de tot això i conseqüentment de qualsevol possibilitat de protesta o mobilització social sobre els problemes reals del conjunt de la classe obrera i altres sectors populars a Catalunya i la resta de l’Estat.


En última instància, la crida del PCPC a optar pel vot nul representa un desafiament ideològic i polític a l’status quo. És un recordatori contundent que la lluita de classes continua sent el motor subjacent de la història i que la veritable transformació només serà possible a través de la lluita revolucionària.

En aquestes eleccions, resistim les temptacions de les promeses buides de la burgesia. Mantinguem viva la flama de la lluita de classes i aprofitem cada oportunitat per avançar cap a la construcció d’una societat veritablement igualitària i lliure d’explotació.


VOTA CONTRA EL CAPITALISME!
PEL FRONT OBRER I POPULAR!
ORGANITZA’T I LLUITA EN EL PCPC!

Adjuntem la papereta pel dia de la votació.