11 DE SETEMBRE DE 2022

11 DE SETEMBRE DE 2022

DECLARACIÓ DEL COMITÈ EXECUTIU

La Diada d’enguany està marcada pel conflicte entre les forces independentistes, un ràpid retorn a la lògica autonomista i per la victòria de l’estratègia del bloc de poder de l’Estat espanyol, basat en la repressió de milers de catalans i catalanes i el perdó selectiu als dirigents independentistes, és a dir, el pal i la pastanaga.

El projecte del sector dominant de la burgesia catalana d’una integració autònoma de Catalunya a la Unió Europea i l’OTAN, de moment, resta aparcat.

És irònic que l’Ítaca de la Unió Europea i l’OTAN avui es troba a les portes d’una nova crisi d’enormes dimensions i que, novament, volen que recaigui sobre les espatlles de la classe obrera i dels sectors populars.

Els aparells de propaganda de l’imperialisme no paren de repetir que la crisi és conseqüència de l’operació militar russa a Ucraïna i de la política de Covid Zero de la República Popular de la Xina. Però la realitat és que la crisi del capitalisme, de caràcter sistèmic, és fruit de les seves pròpies contradiccions i lleis.

El capitalisme s’ha demostrat incapaç de satisfer les necessitats de la humanitat i ara es mostra incapaç de satisfer les necessitats de les immenses majories del seu centre imperialista.

La classe obrera i els sectors populars de Catalunya, Espanya i Europa ens veiem abocats a una brutal pèrdua de poder adquisitiu, és a dir, d’empobriment. Les xarxes de protecció social que encara resten després de la crisi del 2008, estan sota el punt de mira del capital monopolista, igual que les pensions i el sistema públic de salut i ensenyament.

Els propers mesos milions de treballadors i treballadores d’Europa serem expulsats dels nostres llocs de treball i s’accelerarà el procés de desindustrialització i destrucció de forces productives. És l’estratègia que als fòrums econòmics internacionals anomenen de forma cínica com a “gran reset”; i que no és altra cosa que descarregar sobre la classe obrera el pes de la crisi del capitalisme, mentre un grapat cada cop més reduït de capitalistes acumula riquesa de forma obscena.

La lluita pels interessos objectius de la classe obrera i els sectors populars de Catalunya no gira entorn els interessos de la burgesia catalana d’integrar-se de forma autònoma a la UE i a l’OTAN, al contrari, la nostra lluita s’ha d’encaminar per trencar les cadenes que ens lliguen a l’imperialisme europeu i a l’atlantisme.

L’emancipació nacional passa per la Revolució Socialista, on les immenses majories siguem les autèntiques protagonistes del nostre destí.

Avui, davant l’escomesa del capitalisme contra la classe obrera i els sectors populars, només queda el camí de la lluita contra la crisi i qui la provoca, no hi ha dreceres ni “sortides socials” a la crisi dins el sistema. Per això és imprescindible obrir els espais de coordinació entre les forces revolucionàries i especialment entre els i les comunistes per fer-los front.

La proposta del PCPC de construcció d’una República Socialista de caràcter Confederal, amb el reconeixement ple i efectiu del dret a l’autodeterminació dels pobles de l’Estat; juntament amb la proposta de construcció d’un ampli Front Mundial Antiimperialista son els elements que han de revertir la correlació de forces en a lluita de classes al nostre país i a nivell internacional.

Venen temps d’accentuació de l’ofensiva del capitalisme contra la classe obrera, només la lluita revolucionària serà capaç de derrotar-los. Alcem-nos!

Partit Comunista del Poble de Catalunya

Comitè Executiu

Barcelona, 10 de setembre de 2022