11 de setembre de 2015:  la classe obrera catalana necessita organitzar la contraofensiva

11 de setembre de 2015: la classe obrera catalana necessita organitzar la contraofensiva

11septiembre

Vine i participa al proper míting comunista! Divendres, 11 de setembre, a les 19h a la plaça Xavier Valls de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona)

La Diada, enguany, tornarà a significar-se per l’empenta de l’independentisme, les mobilitzacions gegantines i la confrontació de dos projectes de construcció del capitalisme, el projecte de l’estat-nació espanyol i el de l’estat-nació català, intentant deixar a la classe obrera de Catalunya com a companya de viatge o simple espectadora de les polítiques que impulsa l’enemic de classe.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya té una posició clara i independent. El poble català, i per tant, la nació catalana, té dret a la seva autodeterminació i, si així ho decideix, a la seva independència. Però els i les comunistes de Catalunya, no podem recolzar cap projecte subordinat a l’imperialisme de l’OTAN i l’UE. No podem recolzar, com a partit de la classe obrera, que aquesta es subordini a interessos aliens i contraris als nostres interessos.

Aquesta Diada és l’inici d’una campanya electoral autonòmica que alguns consideren un plebiscit sobre la independència catalana i d’altres, per activa o passiva, unes eleccions que defineixin la reformulació del capitalisme espanyol. Cap posició defensa els interessos objectius de la classe obrera. Ni un Estat català dins la UE i l’OTAN, ni una Espanya federal o recentralitzada compromesa amb les mateixes estructures imperialistes tenen res a oferir-nos més enllà d’explotació i pobresa.

La independència de Catalunya, dirigida i hegemonitzada per la burgesia, en cap moment permetrà acumular forces cap a la revolució i el poder obrer. L’experiència històrica de la transició espanyola i els Pactes de la Moncloa son l’exemple més clar i proper de com aquests processos enforteixen el poder i l’hegemonia de la burgesia i desarmen ideològicament i organitzativa el moviment obrer i popular. Igualment, presentar a la classe obrera i capes populars la possibilitat de construir un capitalisme humà, amb sensibilitat social i regulat per un estat sense caràcter de classe que domestica els monopolis, és una fal·làcia com recentment hem pogut veure a la germana Grècia.

El PCPC considera que aquestes eleccions no son un referèndum d’autodeterminació, quelcom impossible dins l’Espanya monàrquica i capitalista, però òbviament no son unes eleccions autonòmiques normals. Els i les comunistes de Catalunya demanem el vot nul de la classe obrera catalana, un vot conscient i de ruptura amb el capitalisme, realment al marge de les pugnes interburgeses que s’intenten dirimir en aquestes eleccions. Els i les comunistes entenem que la consciència nacional ha de ser un factor d’unitat de classe per lluitar per la conquesta del socialisme-comunisme.

La posició del PCPC en cap moment es pot entendre com un rebuig a la participació a les eleccions burgeses, al contrari. Els i les comunistes no rebutgem confrontar el nostre enemic de classe en cap escenari, i en aquest cas decidim fer-ho demanant el vot nul com a forma de no situar a la nostra classe darrera de debats i banderes alienes.

Avui és imprescindible situar la necessitat de la reorganització i el reagrupament de la classe obrera i les capes populars entorn a la lluita pels drets nacionals del poble català i el dret a la lliure autodeterminació; bastint un projecte revolucionari clarament orientat a la construcció del Socialisme i el poder obrer mitjançant l’articulació d’un ampli moviment obrer i popular antimonopolista i antiimperialista, situant la ruptura radical amb la UE i l’OTAN com els elements fonamentals de tot programa que respongui als interessos de la classe obrera. Aquest projecte només serà viable amb la victòria de la classe obrera sobre la burgesia, a Catalunya i a la resta de l’Estat.

 

Comitè Executiu
Partit Comunista del Poble de Catalunya