11 de setembre 2020: Diada nacional de Catalunya

11 de setembre 2020: Diada nacional de Catalunya

Aquest 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, es celebra sota l’estigma d’un marc atroç, d’agudització de la lluita de classes i de contradiccions interimperialistes inherents al llarg procés de crisi que, a nivell planetari, pateix el capitalisme en la seva fase senil. La COVID-19 ha estat l’excusa perfecta perquè els monopolis imposin els mètodes més violents per mantenir la seva hegemonia dominant i per recuperar la seva taxa de guanys a costa del sacrifici afligit a la classe obrera, amb acomiadaments massius, retallades salarials i retallada dels drets socials, baixant els pressupostos per a sanitat, educació i les pensions, alhora que s’augmenten les dotacions milionàries per a les forces armades que sostenen els negocis dels senyors de la mort i de la guerra.

L’Estat monàrquic espanyol, hereu de la dictadura franquista, és un Estat dominat per una oligarquia pudenta i odiosa, agenollat als banquers que financen els partits polítics del sistema. Un Estat on la prefectura recau en el rei d’una dinastia parasitària i corrupta, que cada vegada més gran és vista amb descrèdit i desprestigi per les masses populars, així com les institucions fonamentals representades per aquest, corcades per la corrupció.

La situació actual de l’evolució del domini burgès no solament aguditza el fenomen de la crisi econòmica i financera. L’Estat hereu de la dictadura ha estat incapaç de resoldre políticament la crisi territorial dels diferents pobles d’Espanya, contra el diàleg, emprant la violència extrema contra la legítima aspiració d’autodeterminació del poble de Catalunya, des del punt de vista polític i de la utilització de la repressió policial i judicial, apallissant a poble pacífic i enviant a la presó i a l’exili a ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i la seva Joventut (JCPC) entenem que, en la fase actual imperialista on l’Estat-nació actua com a sucursal de les agrupacions imperialistes, és impossible la seva emancipació nacional si prèviament no es dóna la seva emancipació de classe, el socialisme, única base material capaç de resoldre definitivament el problema nacional de Catalunya.

Per tant, aquest desenvolupament emancipatori de Catalunya està lligat a l’edificació revolucionària d’una República Socialista de caràcter confederal. Projecte que ha d’estar recolzat, per a la seva materialització, per la unitat de totes les forces polítiques representatives dels interessos classistes sentits pel moviment obrer i popular.

PEL DRET D’AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA I ELS POBLES DEL MÓN!

PER LA REPÚBLICA SOCIALISTA DE CARÀCTER CONFEDERAL!

Partit Comunista del Poble de Catalunya