El PCPC participa al 1 de Maig a Lleida

IMG-20170501-WA0019

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) s´ha concentrat avui a la Plaça del Treball (Lleida) en la jornada de reivindicació i de lluita del 1r de Maig (com així ho entenem els comunistes). El PCPC ha fet una crida a la recuperació del sindicalisme de classe amb el lema ” Res avança sense la teva lluita “.

El PCPC ha recordat que tots els drets que tenim s´han aconseguit lluitant, que no hi ha cap dret consolidat definitivament i que en definitiva si no lluitem perdrem tot el que tenim encara. El PCPC ha denunciat el sindicalisme entreguista, de prebendes i de conciliació de classes que possibilita a la patronal els acomiadaments, la precarietat i l´explotació.  Els successius pactes socials signats des de la Transició fins ara sols han servit per esfonsar més la capacitat de lluita de la nostra classe: En aquest sentit la recuperació del sindicalisme de classe és fonamental per mantenir els drets de la classe obrera i sectors populars.

El PCPC ha recordat que enguany es celebra els 100 anys del triomf de la Revolució d´Octubre  on la classe obrera va prendre el poder econòmic i polític i això va permetre prescindir de les classes parasitàries i garantir al poble soviètic drets impensables com: Jornada Laboral de 7 h, dret a la sanitat pública, a l´avortament gratuït, la jubilació als 60 anys pels homes (als 55 per les dones) i altres importants drets socials.

El PCPC ha denunciat un cop més al sistema capitalista perquè sols provoca guerres, explotació i injustícies socials. La nostra denúncia més enèrgica als països imperialistes (EEUU, UE, Israel, Turquia, Emirats Àrabs..) que ha provocat prop de 1/2 milió de morts a Síria. Aquesta terrible guerra d´agressió és justificada hipòcritament pels països imperialistes ” en nom dels drets humans i per defensar la democràcia”. Ja no parlem d´altres agressions en altres guerres, per fam o malalties.

Cal dir també no al projecte de la burgesia europea que fa que hi hagi 30 milions d´aturats a la UE. Hi ha en aquest sentit una altra consigna que no pot faltar avui: SI HI HA SOLUCIÓ: SORTIDA DE L’EURO, L´OTAN I LA UNIÓ EUROPEA.

PEL PODER OBRER I EL SOCIALISME !
VISCA LA CLASSE OBRERA !
VISCA EL PRIMER DE MAIG !

Partit Comunista del Poble de Catalunya